Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue taipui keskiviikkona Turussa Liettualle EM-karsintaottelussa lukemin 3-4.

Pikkuhuuhkajat näytti marssivan ottelussa jo selvään voittoon, kun kotijoukkue johti kamppailua ensimmäisen puoliajan jälkeen maalein 3-1 Tim Väyrysen, Lauri Dalla Vallen ja Mikko Sumusalon osumilla.

Suomen puolustuspeli oli ottelussa jälleen luokatonta, kuten se on ollut enemmän tai vähemmän koko karsintojen ajan. Tämä ongelma näkyi parhaiten toisella jaksolla, kun Liettua iski kolme maalia lisää ja vei pisteet mukanaan.

– Erittäin huonoa pelikuria. Meille sanottiin ennen peliä, että heidän ainoa vahvuutensa on erikoistilannepelaaminen, ja vastustaja tekee kolme maalia erikoistilanteista. Ei voi kuin katsoa peiliin. Kotona tällaiset pelit pitäisi pystyä voittamaan, toppari Tapio Heikkilä purki tuntojaan YLE:n haastattelussa.

– Liettua sai joukkueena kollektiivista voimaa. He alkoivat kääntää peliä kun saivat onnistumisia ja meillä ei enää onnistunut mikään, Veikkausliigan Hongassa pelaava Heikkilä jatkoi.

Pikkuhuuhkajilla on mahdollisuus kirkastaa kilpeään karsintojen viimeisessä ottelussa 10.9. Liettuassa, kun joukkueet iskevät toistamiseen yhteen.

Lyö futikseen NordicBetille 50 euron riskitön veto! Kuittaa myös 100 euron bonus!
Jos riskitön veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!