Australian liigaan viime kesänä siirtynyt Juventus-legenda Alessandro Del Piero kertoo saaneensa siirtoikkunassa viime hetken tarjouksen Liverpoolista, mutta kertoo hylänneensä sen osin kunnioituksesta Heyselin turman uhreja ja heidän omaisia kohtaan.

Heyselin stadionilla Belgiassa pelattiin vuonna 1985 Eurooppa Cupin (nyk. Mestarien liiga) finaali Juventuksen ja Liverpoolin välillä.

Stadionin turvatoimet pettivät ja lopulta 39 ihmistä musertui kuoliaaksi ja lisäksi noin 600 loukkaantui englantilaiskannattajien rynniessä pääosin Juve-kannattajien miehittämään katsomonosaan. Suurin osa kuolleista oli Juventuksen kannattajia.

– Miksi sanoin ei Liverpoolille? Neuvottelut Sydney FC:n kanssa olivat jo edenneet ja ajattelin myös Heyselin tapahtumia, Del Piero kertoi Gazzetta dello Sportille.

– Juventus ja Liverpool pystyivät uusimaan suhteensa, mutta monille ihmiselle (Italiassa) tragedia on jäänyt pyyhkimättömästi mieleen. Kiitän kaikkia seuroja, jotka olivat minusta kiinnostuneita, mutta olen varma tehneeni oikean valinnan.

”Lähtö Juventuksesta jätti pahan maun”

Juventuksessa vuosien 1993-2012 välisenä aikana 503 ottelua pelannut ja peräti 208 maalia tehnyt taituri on harmissaan hänen viime kauden jälkeen saamasta kohtelustaan seurassa.

– Juventuksesta lähtö jätti pahan maun suuhuni. Vielä puolitoista vuotta sitten en olisi uskonut, että näin tapahtuu. Tein kaikkeni sitä seuraa kohtaan.

Del Piero pelasi Juventuksessa sopimuksensa loppuun asti, mutta seura ei missään vaiheessa tarjonnut ikonilleen jatkoa.

Whitebet tarjoaa 10€ ILMAISRAHAA tutustumistarjouksena kasinolle!
Ei vaadi omaa talletusta! Kampanja on ajallisesti rajoitettu, joten toimi heti!