FC Honka haluaa Palloliiton suitsivan rekisteröimättömien agenttien toimintaa. Seuran toimitusjohtaja Ari Masalin on ollut harmissaan parin tunnetun suomalaisen jalkapallopersoonan toimimisesta epävirallisina agentteina, mikä on kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n sääntöjen vastaista.

– Haluamme tietää, miten Palloliitto suhtautuu siihen, että esimerkiksi Ville Lyytikäinen ja Keith Armstrong toimivat agentteina ilman lisenssiä, Masalin ihmettelee Veikkaajalle.

– Emme vaadi rangaistuksia, vaan haluamme liiton kannan tähän toimintaan.

Lyytikäinen toimii mm. Duarte Tammilehdon ja Tapio Heikkilän asianhoitajana, jotka purkivat syksyllä sopimuksensa yksipuolisesti espoolaisseuran kanssa. Purut hyväksyttiin tammikuussa Palloliiton kilpailuvaliokunnan toimesta.

Palloliitosta kerrotaan heidän tiedostavan tämän globaalin ongelman olemassaolon, mutta heillä ei ole keinoja rangaista suoraan näitä henkilöitä, koska he eivät kuulu liiton kurinpidon piiriin.

Pelaajien ja seurojen rankaisukin on hankalaa, koska taustalla toimivien henkilöiden toiminnasta ei ole riittävää näyttöä, kerrotaan Palloliitosta Veikkaajalle.