Tammikuun siirtoikkunan päätöspäivän kohutuin siirto oli Mario Balotellin paluu kotimaahansa Italiaan surullisen Englannin aikakauden jälkeen.

22-vuotias hyökkääjä siirtyi elokuussa 2010 Inter Milanista Manchester Cityyn kahdeksi ja puoleksi vuodeksi ennen paluuta kotimaahansa, tällä kertaa ex-seuransa paikalliskilpailijaan AC Milaniin.

Mies pääsi yllättäen heti avauskokoonpanoon sunnuntaina, kun joukkuekaveri loukkaantui alkulämmittelyissä. Hän kiitti vastuusta ja iski joukkueensa molemmat maalit 2-1-voitossa Udinesesta.

Voittomaali syntyi erotuomarin antamalla lisäajalla kyseenalaisesti vihelletystä rangaistuspotkusta, jonka Milanin toinen nuori tähti Stephan El Sharaawy hankki ja Balotelli ampui.

– Olen iloinen, että asiat menivät näin. Minun piti aloittaa vaihdosta, Giampaolo Pazzini loukkaantui ja minä pelasin hänen puolestaan, Balotelli kertoi Sky Sport Italialle.

”SuperMarioksi” saapasmaan mediassa loistavan debyyttinsä jälkeen kutsuttu hyökkääjä oli iloinen koko joukkueensa pelistä. Loistavasti sujuneiden kesän EM-kisojen jälkeen miehen viihtymättömyys Englannissa näkyi suorituksissa.

Hän teki Cityssä vain yhden liigamaalin alkukauden aikana. Nyt hän haluaa päästä normaaliin päiväjärjestykseen Milanissa – eli ampua osumia jatkuvalla syötöllä.

– Alku oli hyvä, mutta nyt minun pitää jatkaa maalintekoa vastedeskin. Ansaitsimme tänään voiton ja lopulta saavutimme sen.