Valioliigaseura Sunderlandin manageriksi maaliskuussa noussut Paolo Di Canio pelkäsi saavansa potkut jo ennen ensimmäistäkään ottelua seuransa peräsimessä hänen sopimuksesta nousseen kohun vuoksi.

Di Canio on antanut historiassaan viitteitä fasismin ihannoinnista ja hänen managerin pestinsä julkaisemisen jälkeen Sunderlandin johtokunnan jäsen erosi saman tien tästä syystä. Italialainen ei ole nyt suostunut kommentoimaan pelin ulkopuolisia asioita ollenkaan medialle.

– Sunderlandin puheenjohtaja Ellis Short on varmaan ajatellut, että hänen täytyy erottaa minut kohun tuomien paineiden vuoksi. Sen sijaan hän antoi minulle 100-prosenttisen tuen. Hän tuki minua uskomattomalla tavalla, Di Canio kertoi Sunderland Echo-lehdelle.

– Tilanne oli erikoinen kolmen ensimmäisen päivän aikana, mutta sitten puheenjohtaja soitti minulle antaen täyden tuen. Sain siitä todellisen energialatauksen ja olin yhä päättäväisempi ja keskittyneempi saamaan joukkueesta kaiken irti. Oli fanit ensin minusta mitä mieltä olivat, halusin voittaa heidät puolelleen.

Sunderland ei vielä kuivilla

Di Canion alaisuudessa pahassa putoamiskurimuksessa ollut Sunderland on nyt voittanut Newcastlen ja Evertonin, mutta joutuu vielä taistelemaan kynsin hampain säilymisestään ja kohtaa maanantai-iltana Aston Villan, joka taistelee myös putoamista vastaan.

Sunderlandilla on viisi pistettä eroa ensimmäisellä putoajan paikalla olevaan Wiganiin, Villa on vain kaksi pistettä Wiganin edellä. Reading ja Queens Park Rangers ovat jo varmoja sarjasta putoajia ja kolmas joukkue tekee niille seuraa.