AC Milanissa vuosina 1999-2012 vastustajiensa kauhuna ollut keskikentän terrieri Gennaro Gattuso ottaa valmennusvastuun pääsarjasta pudonneessa Palermossa, kertoo italialaislehti Gazzetta dello Sport.

Gattuso toimi viime kauden Sveitsissä Sionin pelaaja-valmentajana sen jälkeen, kun AC Milan vapautti miehen siivotakseen kallispalkkaisia pelaajia pois palkkalistoiltaan.

Palermon edellinen päävalmentaja Giuseppe Sannino sai italialaiseen tapaan jättää pestinsä kesken sopimuskautensa.

– Olen suuri Gattuso-fani ja hänestä tulee uusi päävalmentajamme, kunhan pääsen eroon Sanninosta. Luulen, että Sannino on tehnyt jo omat johtopäätöksensä ja eronnut itse, Palermon puheenjohtaja Maurizio Samperini kertoi italialaisella Radio 2 -kanavalla lehden mukaan.

Seurapomo vitsaili jo Gattusonkin erottamisella, mutta piti itseään vasta aloittelijana potkujen antamisessa, jos hänen toimintaansa verrataan Sionin toimintatapoihin.

– Tietenkin teemme jo eropaperit valmiiksi ennen kuin palkkaan hänet. Mutta en ole mitään verrattuna Sionin puheenjohtajaan. Ilmeisesti hän on suuri fanini. Hän on antanut jo seitsemälle valmentajalle lähtöpassit vuoden sisään. Minä olen vain aloittelija.

Palermo ehti vaihtaa valmentajaa neljästi kesken viime kauden. Nyt potkut saanut Sannino luotsasi joukkuetta jopa kahteen otteeseen, ensin viime vuoden kesäkuusta syyskuuhun ja uudestaan maaliskuusta lähtien.