Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen taival EM-karsinnoissa alkoi tasapelillä, kun Pikkuhuuhkajat ja Liettua tasasivat pisteet Oulussa Raatin stadionilla maalein 2-2. Lukemat olisivat voineet olla myös toisennäköiset, sillä Joel Pohjanpalon osumaa ei hyväksytty.

Pikkuhuuhkajat aloittivat ottelussa maalinteon 14. peliminuutilla. HJK:n hyökkääjä Pohjanpalo puski pallon komeasti verkkoon seurakaverinsa Nikolai Alhon hyvästä esityöstä. Pikkuhuuhkajat lähtivät Pohjanpalon maalilla 1-0-johdossa toiselle jaksolle.

Vierailijat kaatoivat kylmän suihkun 53. minuutilla isäntien niskaan, kun Lukas Spalvis toi vierailijat tasoihin päästyään puskemaan pelivälineen maaliin kahden suomalaistopparin välistä. 70. minuutilla Spalvis osui taas ja vei vierailijat jo 2-1-johtoon.

Ottelun kiistanalaisin tilanne nähtiin noin vartti ennen päätösvihellystä, kun Pohjanpalo pääsi puskemaan pallon verkkoon. Maali kuitenkin hylättiin, koska tuomarin mielestä kärkimies oli rikkonut puolustajaa juuri ennen puskuaan.

Suomi onnistui hiukan pesemään kasvojaan lopussa, kun Patrick O’Shaughnessy ampui komeasti kotijoukkueen 2-2-tasalukemiin.