Tamperelainen nuori pelaajalupaus Henri Malundama siirtyy Ilveksen riveihin 1.7. alkavalla sopimuksella.

Suomalaissyntyisen Henrin sukujuuret ovat Kamerunista ja Kongosta. Sopimus kestää ainakin kauden 2015 loppuun asti. Malundama on -95 syntynyt peluri, joka on esiintynyt Suomen poikamaajoukkuepaidassa kolme kertaa – kaikki Pohjois-Irlantia vastaan. Henri on pelannut lähes koko ikänsä TKT:n riveissä.

Alkukauden pelaaja haki tuntumaa Kakkosesta TPV:n riveistä. Ilves on ollut Henrin liikkeistä kiinnostunut jo vuosia mutta pitkä sopimus TKT:n kanssa on vesittänyt siirtoaikeet aiemmin. Myös Valioliigaseurat kiinnostuivat Henrin liikkeistä. Hyvät otteet poikivat kutsun 2010 Blackburn Roversin harjoitusleirille.

Henrin sopimus loppui kesäkuun lopussa TKT:n kanssa ja tammikuun alussa tehty kontrahti siirtää pelioikeudet Ilveksen riveihin. Mies on pelikelpoinen edustusjoukkueen Seinäjoen reissun jälkeen. Harjoitusvahvuuteen Henri siirtyy välittömästi.

Valmentajat Mika Malinen ja Topi Priha ovat tyytyväisiä Henkan siirtoon.

”Pojassa on valtava määrä potentiaalia”

– Olemme seuranneet Henkkaa jo vuosia ja olisimme halunneet hänet jo aikaisemmin Ilvekseen. Pojassa on valtava määrä potentiaalia ja haluamme nyt uuden nosteen hänen uralle. Gullit Zolameson tavoin seuraava tavoite on U19 maajoukkuepaikka Serbian EM-turnaukseen marraskuussa.

Henri itse oli myös innoissaan.

– Olen erittäin tyytyväinen, että pääsen edustamaan Tampereen ykkösjoukkuetta. Fiilikset ovat katossa ja motivaatio on kohdillaan. Odotan innoissani sitä, että puen Ilveksen paidan päälle.

– Joukkueessa on monia kovia pelimiehiä mikä nostaa entisestään motivaatiota. Omat tavoitteet ovat, että saan itsestäni kaiken irti, kehittyä pelaaja sekä saada vastuuta joko keskikentällä tai puolustajana.

Ilveksen joukkueessa on muitakin pelaajamuutoksia. Aleksi Pylkkönen on päättänyt vetää henkeä loppukauden ja miettii tulevaisuuttaan jalkapalloilijana. Armeijavuosi oli huono yhdistelmä jalkapallon pelaamisen kanssa ja mies päätyi ratkaisuunsa kypsytelleensä ajatusta usean viikon ajan.

Lähde: Ilveksen verkkosivut.