Serie A pyörähtää käyntiin tänä viikonloppuna. Futaajalegenda Jari Litmasen mukaan sarjassa on yksi suosikki ylitse muiden.

– Kyllä, Juventus on ylivoimainen suosikki. Joukkue on tehnyt takuuvarmaa työtä viime vuodet ja heillä on menestyshistoria puolellaan – voittava organisaatio, voittavia pelaajia ja menestystä alla, Litmanen sanoo Betssonin tiedotteessa.

Juventus oli vielä jokunen vuosi sitten kaukana mestaruustaistosta, mutta perinteinen seura on nopeasti noussut takaisin näyttämölle.

– On Juvelle kuvaavaa, että heidät pudotettiin 2006 sarjatasoa alemmaksi, mutta vain puolet pelaajista lähti. Puolet jäi, koska he tiesivät, että juuri Juvessa he voittavat lähitulevaisuudessa enemmän kuin muualla. Näin myös kävi.

Litmasen mukaan torinolaisseurassa on palaset kohdallaan.

– Joukkue on rakennettu huolellisesti ja pala palalta. Esimerkiksi Tevez on tälle kaudelle täsmähankinta, järkevä sellainen. Mutta menestyksen kivijalka on puolustus, joka on täysin sama kuin uutta nousua maailman kärkeen tekevän Italian puolustus. Tuokin tuntuu tutulta, kun muistelee historiaa. Lisäksi tilanne on se, että oikeastaan kaikki muut vähän hakevat itseään.

Litmanen kehuu Hetemaj´ta

Serie A:ssa nähdään tänä vuonna jälleen suomalaisväriä, kun Perparim Hetemaj edustaa Chievoa. ”Litti” odottaa A-maajoukkueen keskikenttämieheltä tuttua jälkeä:

– Samaa takuuvarmaa suorittamista kuin viime vuosina häneltä on nähty. Hän on noussut Chievon ja A-maajoukkueen runkopelaajiin. Perpa on pelaajana myös pelitavaltaan italialaisempi kuin monet italialialaiset, Litmanen arvioi.

– Uskon, että hän tulee pelaamaan jälleen hyvän kauden joukkueessa, joka kuitenkin tappelee sarjapaikastaan. Chievolle hän on hyvin tärkeä mies.

***

Voita unelmien futismatka! Lähde yhdessä kaverisi kanssa Georgiaan Jari Litmasen kanssa tai nappaa itsellesi kahden hengen VIP-paketti Suomi-Espanja-otteluun! Lue ohjeet ja osallistu painamalla tästä!