Ykkösessä pelaava Ilves ja Olli Vakkala ovat lunastaneet sopimuksessa olleen optiovuoden yhdessä tuumin.

Joukkueen kapteenistoon useana vuonna kuulunut 31-vuotias pelimies on pelannut Ilveksessä kaudesta 2010 lähtien isoja minuutteja, piipahtaen välillä muuallakin.

Yhteensä Kakkosessa Ilveksen riveissä on kertynyt 54 ottelua ja 5 maalia. Lisäksi viime kausi toi miehelle Ykkösessä 20 ottelua sekä yhden maalin.

Vakkala lukeutuu Ilveksen kasvatteihin vaikka uraa juniorivuosina luotu Tampereen lähikunnissa sekä pääkaupunkiseudulla Gnistanissa.

Kauden 2011 loppupuolella Vakkala siirtyi Skotlantiin yliopistosarjaan. Mukavasti mennyt kausi palkittiin paikalla yliopistojen maajoukkueessa.

Olli palasi Ilvekseen kesällä 2012, mutta sitkeä selkävaiva piti miehen kesä-heinäkuun peleistä pois. Loppukaudelle meno parani peli peliltä ja Ollista tuli yksi joukkueen ratkaisupelaajista.

Ykkösen nousukarsinnassa syksyllä 2012 Vakkalalla oli vahvasti sormet pelissä. Mies niittasi puskumaalilla Ilveksen 1-0 johtoon Tampereella käydyssä toisessa osaottelussa.

Ilveksen päävalmentaja Mika Malinen on tyytyväinen Vakkalan jatkoon.

– Joukkue kaipaa johtajia ja Vakkala on yksi sellainen. Mies laittaa itsensä likoon joka tilanteessa ja koko sydän on mukana pelissä. Hän on niitä pelaajia joilla on Ilveksen muotoinen sydän ja se näkyy kaikessa joukkueen eteen tehdyssä työssä, Malinen kertoi seuran kotisivuilla.
Vakkalan jatkon myötä Ilveksellä on nyt kasassa 12 pelaajasopimusta. Ensi viikolla seura julkistaa lisää sopimuksia.