Pikkuhuuhkajat saavat uuden käskijän vuodenvaihteessa, kun Tommi Kautonen ottaa valmennusvastuun alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa.

Kautonen, 41, pelasi urallaan 377 pääsarjaottelua, joissa hän teki 21 maalia. A-maajoukkueessa Kautonen pelasi yhdeksän kertaa. UEFA Pro-lisenssin vuonna 2012 suorittanut valmentaja on ehtinyt urallaan toimia valmennustehtävissä FC KooTeePeessa, VIFK:ssa, FF Jarossa ja JBK:ssa, sekä FC Lahdessa. Pesti Pikkuhuuhkajissa on Kautoselle mieluinen.

– Loistava fiilis, tämä on minulle erinomainen mahdollisuus. Pääsen tekemään läheistä yhteistyötä liiton valmentajien kanssa, joka on opin paikka. Toisaalta pääsen antamaan myös oman panokseni liiton käyttöön. Seurat sekä piirit tulevat olemaan myös tärkeä osa onnistumisessa, ja haluan rakentaa hyvän yhteistyön tahojen kanssa, joissa päivittäistä pelaajakehitystyötä tehdään, Kautonen kertoi Palloliiton tiedottessa.

”Toiminta lähemmäs A-maajoukkueen tarpeita”

Kautonen tarttuu haasteeseen kesken EM-karsinnan, kun joukkuetta valmentaneen Mika Laurikaisen sopimus päättyy tähän vuoteen. Pikkuhuuhkajat ovat karsintalohkossaan talvitauon alkaessa neljäntenä Englannin, Walesin ja Moldovan perässä.

Jatkokarsintapaikka on kuitenkin käytännössä jo joukkueen ulottumattomissa. Alle 21-vuotiaiden toiminta tuleekin Kautosen johdolla palvelemaan entistä tiiviimmin A-maajoukkueen tavoitteita ja tarpeita, läheisessä yhteistyössä A-maajoukkueen valmennustiimin kanssa.

– Olen seurannut Pikkuhuuhkajia ja pelaajissa on paljon entisiä valmennettaviani. Tulemme rakentamaan heti vuoden vaihteen jälkeen tulevaisuutta. Toimintaa tuodaan lähemmäs A-maajoukkueen tarpeita ja tavoitteita.

Wiss poikamaajoukkueen peräsimeen

Vuoden 2014 alusta Palloliiton poikamaajoukkueita valmentavat Jarkko Wiss (alle 19- ja 18-vuotiaat) sekä Kimmo Lipponen (alle 17-, 16- ja 15-vuotiaat).

Wiss, 41, on toiminut viime vuodet Palloliiton aluevalmentajana. Hän on suorittanut UEFA Pro-lisenssin. Pelaajaurallaan Wiss pelasi Suomen lisäksi Norjan, Englannin ja Skotlannin sarjoissa. Wiss pelasi A-maajoukkueessa 45 ottelua, joissa hän teki kolme maalia.

Lipponen, 50, on valmentanut useita eri ikäluokkamaajoukkueita 2000-luvulla, sekä toiminut aluevalmentajana. Pelaajaurallaan hän pelasi 301 pääsarjaottelua Suomessa, tehden 49 maalia. UEFA Pro-lisenssin suorittanut Lipponen pelasi myös Itävallan pääsarjassa 1988–1989 Foto Nettig Viennassa. A-maaotteluita Lipposelle kertyi kuusi.

Palloliitto on tehnyt lisäksi valmentajasopimukset kolmen A-maajoukkuevalmentajan kanssa. Markku Kanerva ja Mika Lehkosuo jatkavat päävalmentaja Mixu Paatelaisen alaisuudessa Huuhkajissa. Lisäksi Antti Niemi jatkaa A-maajoukkueen maalivahtivalmentajana. Markku Kanerva toimii A-maajoukkueen lisäksi Palloliiton koulutustoiminnossa valmentajakouluttajana.