Monipuolinen vasemman laidan erikoismies Valtteri Uimonen jatkaa Ykkösen kärkiseuroihin kuuluvassa Ilveksessä ensi kauden kattavalla sopimuksella, tiedotti seura perjantaina.

Uimonen on yksi Ilveksen useasta omasta kasvatista, joka palasi Ilveksen paitaan viime kaudelle muutaman evakkovuoden jälkeen. Uimonen esiintyi sarjapeleissä Ilveksen paidassa 11 kertaa iskien yhden maalin.

Viime kausi päättyi ennen aikaisesti nilkkavammaan. Vamma on jo parantunut täysin ja mies itse uhkuu kovasti pelihaluja. 25 vuotta täyttänyt pelimies on varsin monikäyttöinen pelaaja, joka viihtyy parhaiten vasemmalla laidalla.

– Valtteri on monipuolinen pelaaja ja erittäin urheilullinen kaveri. Miehen voi heittää paikalle kuin paikalle ja tekemiseen pystyy aina luottamaan. Tasaisen varma ja voimakas kaveri kyseessä jolla on aina asenne kunnossa, Ilveksen päävalmentaja Mika Malinen valottaa seuran kotisivuilla.

Pelaaja haluaa osaltaan johdattaa Ilveksen taisteluun liigapaikasta

Valtteri itse oli varsin tyytyväinen sopimukseensa.

– Hieno fiilis jatkaa Ilveksessä. Seuralla on selkeät tavoitteet ja joukkueessa loistava tekemisen meininki, joten ei tarvinnut jatkamista kauaa miettiä. Lähdetään parantamaan viime kauden sijoitusta.

– Tarkoitus on tehdä kaikki entistä laadukkaammin, nostaa oma pelaaminen vielä korkeammalle tasolle ja tuoda omat vahvuudet joukkueen peliin. Tavoitteena tietysti myös tehdä maaleja ja jos sitä ainakin yhdellä vasurin kaukomaalilla pääsisi huudattamaan Tammelan mahtavaa yleisöä.

Sopimuksen myötä Ilveksellä on kasassa 18 pelaajasopimusta. Ilves kuuluu Ykkösen ensi kauden voittajasuosikkeihin.