Ykkösen kärkeen hamuava Ilves ja Tomi Petrescu, 27, ovat sopineet kolmen vuoden sopimuksesta. Jyväskylässä jalkapallo-oppinsa saanut Petrescu palaa Tampereelle missä hän löi itsensä viimeistään läpi TamUssa vietetyn neljän kauden aikana.

Petrescu on edustanut Veikkausliigassa Tampere Unitedin lisäksi myös FC Interiä ja Honkaa. Yhteensä vyöllä on 152 pääsarjaottelua ja Suomen mestaruus ja Suomen cupin voitto vuodelta 2007 TamU:ssa. Pelaamissaan liigaotteluissa keskikentällä viihtyvä peluri on paukuttanut 27 maalia. Petrescu on esiintynyt myös maajoukkueen eri ikäluokissa 35 kertaa. A-maaotteluita on kaksi.

Lähellä sopimusta jo viime kaudella

Pelaaja oli viime kaudella jo lähellä liittymistä Ilvekseen, mutta tuolloin pelaaja valitsi uudeksi seurakseen kuitenkin Romanian pääsarjassa pelaavan CSMS Iasin. Petrescu esiintyi varsin mallikkaasti, mutta itse seurassa kaikki ei ollut hyvin. Petrescu purki seuran kanssa sopimuksensa ja palasi kotimaahan sarjan talvitauolla.

– Pelasin aikoinaan TamUssa ja Tampereesta jäi hienot ja lämpimät muistot. Lähtiessäni Romaniaan syksyllä sovimme Ilveksen kanssa, että kun Suomeen palaan niin Ilves on ykkösvaihtoehto. Minulla oli muitakin tarjouksia pöydällä mutta kokonaisuus ratkaisi Ilveksen eduksi selvästi, Petrescu kertoi seuran kotisivuilla.

”Hyökkäyspeliin luovuutta”

Ilves-luotsi Mika Malinen näkee Petrescussa tärkeän palasen joukkueensa hyökkäyspeliin.

– Tomi halusi palata nimen omaan Tampereelle mistä hänellä on hyvät muistot sekä hyvät pelit liigassa. Tervetullut vahvistus joka omalla osaamisellaan tulee auttamaan joukkuetta paljon. Hänelle on kaavailtu joukkueessa paljon pelillistä vastuuta sekä hyökkäyspelin luovuutta.

Sopimuksen myötä Ilveksellä on kasassa 19 pelaajasopimusta.