Borussia Dortmundin puheenjohtaja Hans-Joachim Watzke on ärtynyt Bayern Münchenin toiminnasta pelaajamarkkinoilla.

Bayern on kupannut Dortmundilta avainpelaajia – viime kesänä Mario Götze vaihtoi Dortmundista Baijeriin, tulevana kesänä Robert Lewandowski seuraa perässä. Siirroilla Bayern on vahvistanut omaa miehistöään pahimman kilpakumppaninsa kustannuksella.

– Tällä hetkellä ei ole olemassa mitään toista sarjaa, jota yksi seura dominoisi niin selvästi kuin Bayern dominoi Bundesliigaa. Tämä ei ole enää espanjalainen [kahden joukkueen] malli vaan Skotlannin malli, Watzke pohtii SportBildin haastattelussa.

Skotlannissa Rangersin mennessä konkurssiin on Celtic ollut ylivoimainen sarjassa, liiankin ylivoimainen.

Dortmundilla on plakkarissaan mestaruudet kuitenkin keväiltä 2011 ja 2012. Bayern kuitenkin voitti viime keväänä ja todennäköisesti myös tulevana keväänä – eikä pysäyttäjää näy, kun katsotaan viime aikaista kehitystä joukkueiden pelaajistoissa.

– Bayern haluaa tuhota meidät hankkimalla pelaajiamme, jottei meistä olisi enää jatkossa heille uhka. Jos he tarjoavat pelaajillemme kaksinkertaista palkkaa, ei meillä ole mitään mahdollisuuksia, Wazke jatkaa.

”Teemme kesällä merkittäviä investointeja”

Dortmundissa ei kuitenkaan luovuteta helpolla ja Watzke lupaa Jürgen Kloppille uusia laatumiehiä rivistöön myös tulevaisuudessa.

– Teemme kesällä merkittäviä investointeja. Paljon tulee tapahtumaan ja sitten näemme, mitä olemme rahallamme saaneet. Haluamme nostattaa pari huutomerkkiä, sillä palkkabudjetissamme on vielä mukavasti ilmaa, Watzke vakuuttaa.

Bayern porskuttaa Bundesliigan kärjessä 13 pisteen karkumatkalla ennen kakkosena olevaa Bayer Leverkusenia. Dortmund on jäänyt jo 17 pistettä kärjestä ja on kolmantena.