TPS:n kanssa tuoreeltaan sopimuksen tehnyt Charlie Trafford kertoo saapuneensa Turkuun innoissaan.

SuomiFutis-sivusto tapasi 21-vuotiaan kanadalaispelaajan, joka avasi päätöstään tulla takaisin Suomeen.

Rempseä ja suulas keskikenttämies kertoi päässeensä uuteen seuraan hyvin sisään.

Vaikka TPS:n ryhmä on nuori, on Traffordilla isot tavoitteet tulevasta. Samalla käytiin läpi odotuksia myös pitemmän ajan skaalalla.

Teit koeajan jälkeen loppukauden mittaisen sopimuksen TPS:n kanssa. Kuinka iso helpotus se oli?

– Valtava. Tämä oli juuri sitä, mitä tarvitsen tässä vaiheessa uralleni. Tarvitsen isoa roolia ja isoja minuutteja kehittyäkseni ja täällä sitä on tarjolla. Joten tämä on kaikin puolin tärkeä juttu minulle.

Olet ehtinyt olla jo tovin Turussa ja pelata jo ensimmäisen ottelusi mustavalkoisissa. Miltä uusi seura ja kaupunki ovat vaikuttaneet lyhyen tutustumisen aikana?

– Suomi on monessakin mielessä lähellä Kanadaa, joten sopeutuminen on ollut todella helppoa. Meillä on nuori, mutta tervehenkinen joukkue ja kaikki on toiminut moitteettomasti. Joten en voi valittaa mistään.

Pelasit jo viime kaudella Veikkausliigaa IFK Mariehamnin riveissä. Tekikö tämä Suomeen jäämisestä yhtään helpompaa?

– Kyllä. Suomi on muutenkin hyvä paikka nuorelle pelaajalle tulla kehittymään. Sarjan taso on hyvä ja täällä pääsee pelaamaan myös hyvätasoisia europelejä.

Oliko sinulla tarjolla muita mahdollisuuksia?

– Vietin viikon Puolassa ja viikon Englannissa ennen tänne tuloa. Minulla on puolalainen passi, joten kävin kokeilemassa siellä. Myös Englanti oli kokemuksena hieno.

Iso rooli houkutteli kuitenkin Turkuun?

– Tämä on tässä vaiheessa uraani tärkeä juttu. Haluan astua esille ja päästä käsiksi rooliin, mitä en ole päässyt viime vuosina pelaamaan.

Miten kuvailisit muuten suomalaista jalkapalloa?

– Tämä on yllättävän taitavaa jalkapalloa. Erityisesti täällä TPS:ssä, missä yritämme pitää selkeästi paljon palloa ja sitä kautta pelata. Fyysisyyttä löytyy, mutta tekniikka on kunnossa.

Millaisia odotuksia sinulla on henkilökohtaisesti tulevalle kaudelle?

– Kuten yleensäkin sanottua, haluan voittaa. Meillä on nuori joukkue, mutta uskon silti mahdollisuuksiimme. Tämä ryhmä painaa hulluna töitä ja valmennus on laadukasta. Joten uskon meillä olevan hyvät mahdollisuudet näyttää.

Kanadan pakkasista Suomen vastaavaan

Ennen TPS:ää ja IFK Mariehamnia Trafford on ehtinyt pelata myös Hollannissa De Graafschapissa. Kanadalainen kertoi tulon Eurooppaan olleen tärkeä omalle kehitykselle.

Vitsailit ennen ensimmäistä peliäsi Twitterissä ottavasi luistimet mukaan -13 asteiseen ulkoilmapeliin. Miten kanadalainen sopeutuu pakkasessa pelaamiseen?

– Heh, vaikka Kanadassa onkin kylmä, en ole liikaa pelannut tällaisessa säässä. Ei auta kuin tottua näihin oloihin.

Mikä on muuten kiekkohulluna tunnetun Kanadan taso jalkapallossa?

– Se on nousemassa kovaa vauhtia. Vielä se on kuitenkin vaikeaa, sillä maassa on vain kolmisen oikeasti ammattimaista seuraa. Joten jos haluaa kehittyä uralla, pitää melkein lähteä Eurooppaan tai muualle pelaamaan.

Millainen tavoite Kanadan maajoukkue on sinulle?

– Se on iso unelma ja samalla päämäärä. Toivottavasti pääsen jo tänä vuonna mukaan miesten ryhmään. Sitä pitää pelaajana muutenkin unelmoida suurista asioita – se pitää mielen virkeänä. Mutta nyt keskityn tietenkin vain TPS:n matkassa pelaamiseen.

Perjantaina TPS:n matka jatkuu entistä seuraasi IFK:ta vastaan. Onko pelissä mitään henkilökohtaisesti erilaista latausta?

– Kyllähän se tuo aina oman mausteensa pelata tuttuja kasvoja vastaan. Toivottavasti rökitämme heidät kunnolla, jotta pääsee myös hieman kuittailemaan.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo