TPS:n toimitusjohtaja Juha Reini jutteli SuomiFutis-sivuston toimituksen kanssa maanantaisen lehdistötilaisuuden jälkeen. Turkulaisseura kaipaisi vielä paria laatuvahvistusta, mutta rahaa ei liiemmin ole, Reini paljasti.

Reini valotti, että yhteen vahvistukseen pitäisi olla kuitenkin varaa. Myöhemmin mahdollisuus saattaa avautua myös lisähankintoihin.

Taloustilanne on joka tapauksessa tiukka. TPS:n sisällä pohditaankin kuumeisesti uusia tulovirtoja. Ja jotain on ehditty jo tehdäkin.

Nyt julkaisitte kolme sopimuspelaaja. Kuinka monta miestä tarvitsette vielä rinkiin?

Se on vähän siitä kiinni, miten se rinki lasketaan. Määrällisesti pelaajia alkaa olla tarpeeksi. Varmasti siihen jonkin verran vielä laatua haetaan lisää. Ehkä yksi tai kaksi profiilipelaajaa on vielä haussa.

Ainakin yhteen on toistaiseksi jopa varaa. Sitten katsotaan matkan varrella, mitkä ovat ne taloudelliset realiteetit. Että voidaanko vielä lisää hommata. Pääosin ryhmä on kasassa. Nuori ja turkulainen tuo tulee olemaan, mutta minulla on täysi luotto siihen, että pojat klaaraa homman.

Kuinka paljon rahaa teillä on käytettävissä näihin yhteen tai kahteen profiilipelaajaan?

Ne ovat salaisuuksia, kuinka paljon niihin on rahaa käytettävissä. On niihin jonkin verran kuitenkin. Ei tässä kuitenkaan aleta euromääriä sanoa. Ei meillä missään tapauksessa paljoa rahaa ole. Isoista rahoista emme puhu.

Toivon mukaan löydämme rahoilla sellaisia potentiaalisia pelaajia, jotka haluavat käyttää mahdollisuuden hyväkseen eivätkä tule tänne rahastamaan. Nyt on nimenomaan sellaisista pelaajista kyse.

Sami Rähmönen on TPS-kannattajien kummipelaaja. Tarkoittaako tämä sitä, että he maksavat osan sopimuksesta?

Ei. Se tarkoittaa sitä, että he ovat laittaneet kortensa kekoon hyvällä yhteistyöllä. Lippuja ja kausikortteja on hommattu. Se on iso ojennus siltä puolelta.

Mietitään seuran taloustilannetta yleisesti. Miten vertailisit tämänhetkistä tilannetta parin kuukauden takaiseen?

Loppuen lopuksi olemme täysin samanlaisessa tilanteessa. Tosiasiat eivät ole poistuneet yhtään mihinkään. Meidän on pakko säästää monessa asiassa. Tämä vuosi tulee monella tapaa olemaan säästöliekillä kulkemista.

Tuskin tässä vuoden aikana mitään kovin ihmeellistä tulee tapahtumaan. Pyritään tietysti rakentamaan mahdollisimman turvallinen ja tasainen perusta seuraaville vuosille. Mitä tahansa vuoden aikana tapahtuukaan, niin ei tässä hulluttelemaan lähdetä.

Media-alalla ainakin mainoseurot ovat tiukassa. Miten on seurojen laita?

Yleinen taloudellinen taantuma näkyy koko ajan enemmän ja enemmän varsinkin urheilussa Suomessa. Se on tietenkin valitettava fakta.

Me tietenkin teemme parhaamme, että löydämme yhteistyökumppaneita ja olemme edelleenkin hyvä markkinointiväline ja -kanava monelle yritykselle. Toki mukana on paljon yhteistyökumppaneita, jotka näkevät TPS:n ja paikallisuuden sydämen asiana. Markkinoilliset työkalut eivät aina välttämättä auta, joskus enemmänkin tuetaan omaa seuraa.

Oletteko miettineet tai kehitelleet muita ansaintamalleja seuran sisällä?

Olemme itse asiassa aika moniakin. Meillä on tarkoitus lähteä enemmän tällaisiin hyvinvointi- ja liikuntapalveluiden suuntaan. Tätä tekee moni seura jo Suomessa.

Hyyrysen Mikko, entinen pelimies, on aloittanut siinä puolipäiväisenä myyntineuvottelijana. Hän omaa siihen hyvän personal trainerin koulutuksen. Pyrimme monesta suunnasta saamaan tukea ja pohjaa tälle toiminnalle.

Haastattelu: Jaakko Käyhkö (Twitter:@JaakkoKayhko)