Glasgow Celtic varmisti keskiviikkona jo Skotlannin mestaruuden kaatamalla Partick Thistlen 5-1-lukemin. Joukkue on ollut kotimaan sarjassa täysin ylivoimainen ja hävinnyt tällä kaudella liigassa vasta yhden pelin. Kotimaan cupeissa ja eurokentillä menestys sen sijaan karttoi joukkuetta.

Celtic jäi tällä kaudella Mestarien liigan lohkonsa jumboksi, kun viime kaudella se eteni pudotuspeleihin 16 parhaan joukkoon. Tässä onkin kehitystavoitetta tulevaisuudelle manageri Neil Lennon mukaan.

– Olemme osoittaneet valtaamme Skotlannissa ja tavoitteena on kasvattaa sitä eteenpäin. Haluamme pärjätä myös Euroopassa. Seuran DNA:ssa on voittaa mestaruuksin ja tämä oli minulle yhdeksäs mestaruus 14 vuodessa, vuosina 2000-2007 ensin pelaajana ja nyt vuodesta 2010 managerina seuraa edustanut Lennon kertoi BBC Scotlandille.

– Tämä oli meille ensisijainen tavoite ja halusimme parantaa viime vuodesta. Tämä on eittämättä paras kauteni managerina. Olemme joka vuosi suosikkeja, mutta nyt olemme olleet jämäköitä tällä kaudella.

Celticin ongelmana on ollut toisinaan hyökkäyspään saamattomuus ja seuran kärkimiehet, Teemu Pukki mukaan lukien, saivat järjestäen surkeita arvosanoja kaudesta paikallismedialta (uutinen).