Keskiviikon Mestarien liiga -kohtaamisessa Bayern München vastasi totuttuun tapaan pallonhallinnasta, mutta jäi ensimmäistä kertaa 14 vuoteen kilpailun välierävaiheessa ilman tehtyä maalia. Real Madrid ei ollut pitänyt koko kauden aikana näin vähän palloa, mutta se malttoi odottaa kärsivällisesti tilaisuuksiaan ja vastasi ottelun ainoasta maalista.

Bayernin valmentaja Pep Guardiolalle kyseessä oli valmentajauran ensimmäinen tappio Santiago Bernabeulla. Guardiola sanoi kuitenkin pelin jälkeen olevansa ylpeä joukkueestaan. Hän totesi myös olevansa optimistisempi katsoessaan kohti ensi viikon kotipeliä kuin hän oli ennen vierasottelua.

– Onnittelut Madridille ensimmäisen 90 minuutin voitosta. Heillä on hyvät jalat ja he ovat maailman paras vastahyökkäysjoukkue. Me hallitsimme peliä, mutta maali jäi puuttumaan. Yritämme korjata asian toisessa ottelussa, Guardiola sanoi Canal Plus -kanavalle pelin jälkeen AS:n mukaan.

Guardiola ei alistunut syytöksiin siitä, että Bayern pelistä puuttui suoraviivaisuus. Monen katsojan mukaan Bayern keskittyi liikaa pallonsiirtelyyn eikä hakenut pystysuunnan pistoja tarpeeksi.

– Kun pallo liikkuu nopeammin, se myös palaa nopeammin takaisin. Pystysyötöt johtavat nopeisiin vastahyökkäyksiin ja niissä Madrid on pysäyttämätön.

– Real ei saanut avausjaksolla kolmea syöttöä peräkkäin omille. He eivät saaneet palloa. Kun he saivat pallon, he loivat heti vaaratilanteita. Mutta en voisi olla ylpeämpi joukkueestani ja dominoinnistamme, Guardiola puolustelee.