Ensimmäisellä Bundesliiga-kaudella 1963-1964 mestaruutta juhlinut 1. FC Köln juhli maanantai-iltana paluuta Saksan pääsarjaan. Köln kaatoi sarjanousun varmistaneessa ottelussa Bochumin maalein 3-1. Nousun varmistuttua seuran kannattajat tekivät valtavan pitch invasionin.

Köln kasvatti etumatkansa sarjakakkoseen SpVgg Greuther Fürthiin jo kymmeneen pisteeseen kolme kierrosta ennen sarjan päätöstä. Joukkue on hävinnyt kauden aikana vain kolme ottelua. Kölnin puolustus on ollut erityisen pitävä, sillä 31 ottelussa sen verkkoon on tehty vain 17 maalia.

Köln on voittanut Bundesliigan sarjan ensimmäisen kauden lisäksi myös kaudella 1977-1978. UEFA-Cupissa Köln sijoittui toiseksi kaudella 1985-1986 hävittyään finaalin Real Madridille.

Kölnin historian merkittävin tapaus eurokentiltä on kuitenkin tappio Liverpoolille Euroopan Cupissa kauden 1964-1965 puolivälierävaiheessa. Joukkueet pelasivat kaksi kertaa 0-0 -tasapelin, mutta koska jatkoaikaa ja rangaistuspotkukilpailua ei vielä tunnettu, pelattiin joukkueiden välillä uusintaottelu.

Kun sekin päättyi ratkaisemattomasti 2-2, jouduttiin jatkoonmenijä selvittämään kolikonheitolla. Mikä uskomattominta, kolikonheittokin jouduttiin uusimaan kertaalleen, sillä ensimmäisellä kerralla kolikko jäi pystyyn nurmikolle. Toinen heitto ratkaisi pelin Liverpoolin eduksi. Tätä täpärämmin ei europeleissä ole taidettu koskaan hävitä. Tässä videokuvaa tapauksesta.

Lukas Podolskin kasvattajaseuranakin tunnettu Köln on ollut 2000-luvulla varsinainen hissijoukkue. Viimeksi se pelasi Bundesliigassa kaudella 2011-2012.