Chelsea-hyökkääjä Demba Ban viikko oli jokseenkin täydellinen. Tiistaina miehen maali vei Chelsean Mestarien liigan välieriin yli Paris Saint-Germainin ja sunnuntaina Ban maali Swansean verkkoon piti lontoolaiset mukana Valioliigan mestaruustaistelussa.

Hyvästä nousuvireestään huolimatta Ba valmistautuu vaihtamaan maisemaa tulevana kesänä. Senegalilainen on jäänyt nokkimisjärjestyksessä sitkeästi Fernando Torresin ja Samuel Eto’on taakse ja päävalmentaja Jose Mourinho keskittyy julkisuudessa kritisoimaan hyökkääjiensä tasoa.

28-vuotias Ba ei ole pelannut koko kauden aikana kuin yhden 90-minuuttisen (Mestarien liigassa Steaua Bukarestia vastaan). Valioliigassa hän on päässyt Chelsean avauskokoonpanoon vain kolme kertaa.

– Haluan lähteä Chelseasta. Haluan pelata täysiä 90-minuuttisia, saada maksimimäärän pelejä ja nauttia olostani, Ba kertoi Sunday Peoplelle Sky Sportsin mukaan.

Siirto PSG:hen kiinnostaa

Samassa yhteydessä Ba paljastaa olevansa kiinnostunut siirrosta Ranskan liigan jättiläiseen PSG:hen.

– Voin hyvin kuvitella itseni PSG:hen. Olkoonkin, että he näyttävät etsivän pikemminkin 60 miljoonan euron tähtiä kuin 12 miljoonan tasaisia suorittajia.

– Mutta jos PSG etsii jotakuta pelaamaan Zlatan Ibrahimovicin rinnalla, niin minä olen heidän miehensä. He voittavat Mestarien liigan ennemmin tai myöhemmin, useammin kuin kerran, Ba perustelee mielihaluaan.

”Mourinho ei koskaan perustele päätöksiään”

Demba Ba on pelannut Hoffenheimissa ja Newcastlessa kolme yli kymmenen maalin kautta ja myöntää olevansa pettynyt tapaan, millä Jose Mourinho häntä käsittelee.

– Jose Mourinho ei ole koskaan selittänyt päätöksiään minulle. Suoraan sanottuna olen yllättynyt omasta kärsivällisyydestäni. Aiemmin urani aikana olisin varmasti polttanut jo päreeni. Ystäväni Eden Hazard ja Samuel Eto’o ovat olleet hyvin tärkeitä sanoessani minulle, etten saa luovuttaa.

– En ole pelannut tällä kaudella paljon enkä nauttinut olostani. En usko, että tilanne tulee muuttumaan.