Borussia Dortmund eteni ensimmäisenä joukkueena Saksan Cupin finaaliin kukistettuaan Wolfsburgin välierässä maalein 2-0. Dortmund saavutti loppuottelupaikan päästämättä cupin viidessä ottelussa ainuttakaan takaiskumaalia.

Vastaavaan saavutukseen ylsi Espanjan Cupissa Real Madrid, joka eteni niin ikään tämäniltaiseen cup-finaaliin päästämättä maaliakaan. Maalivahti Iker Casillasilla on näin ollen cupissa alla kahdeksan ottelun nollapeliputki.

Helpolla ei Dortmundin nolla tällä kertaa säilynyt, sillä Wolfsburg oli kentällä selvästi aktiivisempi. Nuori belgialaispelaaja kolisutteli vieläpä kahteen kertaan maalipuita, mutta Roman Weidenfellerin nollataika piti.

– Meillä oli onnea, että Wolfsburg pysyi nollilla. Heillä oli todella hyviä paikkoja. Rehellisesti sanottuna täytyy todeta, että Wolfsburgilla oli kahdessa viimeisessä ottelussaan meitä vastaan todella huonoa tuuria, Dortmund-puolustaja Mats Hummels kommentoi Dortmundin kotisivuilla.

Marco Reusin meno ei hyydy

Dortmundin maaleista vastasivat Henrikh Mkhitaryan sekä kesällä Bayern Müncheniin siirtyvä Robert Lewandowski. Lewandowskille maali oli kaikkiaan sadas Dortmundin paidassa. Rajapyykin rikkomiseen puolalainen tarvitsi 182 ottelua.

Dortmund-taituri Marco Reusin hyvä pelivire ei ota talttuakseen. Reus alusti tiistaina molemmat joukkueensa maalit ja on ollut näin osallisena 12:ssa Dortmundin viimeisestä 13:sta maalista. Viimeisessä neljässä ottelussaan Reus on tehnyt neljä maalia ja alustanut neljä.

Saksan Cupin toisessa välierässä kakkosliigan Kaiserslautern haastaa Münchenin Allianz-Arenalla puolustavan triplamestarin Bayernin. Mikäli Bayern München etenee odotetusti loppuotteluun, varmistuu se, että myös Bundesliigan sijalle seitsemän sijoittuva joukkue pääsee mukaan ensi kauden europeleihin.