Espanjan liigan suurseurat Real Madrid ja Barcelona kohtaavat keskiviikkona Espanjan Cupin finaalissa Valenciassa. Kyseessä on kauden kolmas El Clásico ja yleisön kiinnostus on massiivista.

Valencian Mestalla-stadionin kapasiteetti on 55 000. Näistä molempien finalistien myytäväksi annettiin 19 350 lippua per joukkue, loppujen mennessä Espanjan jalkapalloliiton, median ja järjestyksenpidon tarpeisiin.

Kun seuratkin nappasivat kiintiöistään ison siivun yhteistyökumppaneidensa tarpeisiin, jäi faneille lippuja enää alle 28 000. Nämä kumpikin joukkue arpoi kannattajiensa kesken.

Ei siis ihme, että mustan pörssin kauppa on kukoistanut internetissä cup-finaalin alla. AS-lehden mukaan nettikaupassa lipuista on saanut halvimillaan pulittaa 268 euroa, mutta kalliimpien pilettien hinta on kohonnut jopa 2 600 euroon! Melkoinen hintapyyntö, ottaen huomioon, että lippujen virallinen myyntihinta oli haarukassa 45-240 euroa.

Cupin loppuottelusta on varmasti odotettavissa sähköinen taisto. La Ligan mestaruustaistelun loppusuoralle Atlético Madrid tulee kurvista ensimmäisenä ulos ennen perinteisiä jättiläisiä, joten cup on kummallekin kauden paras tilaisuus pokaalinnosteluun. Barcelona on lisäksi pudonnut Mestarien liigan välieristä.

Real Madridilla on puolestaan varmasti jotain hampaankolossa kauden aiemmista klassikoista. Barcelona vei kauden aiemmat kohtaamiset nimiinsä maalein 2-1 ja 4-3.