FC Barcelona sai keskiviikkona iloisia uutisia, kun kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA perui sille vain kolme viikkoa aikaisemmin langettamansa siirtokiellon. Siirtokielto saattaa tulla voimaan myöhemmin, mutta ainakin toistaiseksi Barcelonan sallitaan tehdä siirtoja pelaajamarkkinoilla.

Seuraa oli kielletty hankkimasta uusia pelaajia kahden siirtoikkunan ajan. Lisäksi Barcelonalle mätkäytettiin 410 000 euron sakot. Rangaistuksen syynä olivat useat pelaajasopimukset, joita Barcelona oli solminut alaikäisten ulkomaalaispelaajien kanssa.

– Meillä on 278 lasta 18 maasta. Heidän vanhempansa haluavat heidän jatkavan täällä, koska he eivät voisi saada missään parempaa koulutusta, FC Barcelonan puheenjohtaja Josep María Bartomeu puolusti La Masia -harjoituskeskusta katalonialaisen radioaseman haastattelussa El Comercio -sivuston mukaan.

FIFA:n säännöt sallivat alaikäisten ulkomaalaispelaajien hankinnat vain kolmessa tapauksessa: mikäli pelaajan vanhemmat muuttavat kyseiseen maahan ei-jalkapalloilullisten syiden takia, jos pelaaja on kotoisin EU-maasta ja hän on vähintään 16-vuotias tai mikäli pelaajan kotipaikka on naapurimaassa korkeintaan 50 kilometrin päässä uuden maan rajasta.

Barcelonan silmäterä on jo vuosia ollut sen La Masia -harjoittelukeskus, jossa kehitetään useita nuoria lahjakkuuksia seuran tarpeisiin. Bartomeu toivookin FIFA:n muuttavan sääntöjä, jotta keskuksen toiminta voi jatkua entisellään. La Masian tunnetuin tuote on supertähti Lionel Messi, joka muutti Argentiinasta Espanjaan jo 13-vuotiaana.

Seura ei viivyttele uusien juniorien värväyksessä

Barcelonassa oltiin luonnollisesti erittäin iloisia FIFA:n päätöksen tultua julki. Lähiaikoina onkin odotettavissa useita sopimusuutisten julkaisemisia.

Siirtokiellon poistuminen käytännössä varmisti Mönchengladbachin maalivahdin Marc-André ter Stegenin sekä ”Balkanin Messiksi” kutsutun Alen Halilovicin (Dinamo Zagreb) saapumisen Barcelonaan. Mundo Deportivo kertoo lisäksi, että seura on jo hankkinut useita uusia junioreita Barcelona-organisaatioon.

Sivuston mukaan yksi hankinnoista on Unkarin alle 16-vuotiaiden maajoukkuepelaaja Matyas Tajti. Hyökkäävää keskikenttäpelaajaa pidetään yhtenä Unkarin suurimmista lupauksista. Lisäksi Alen Halilovicin veli, 16-vuotias Dino Halilovic on saapumassa Barcen juniorijoukkueeseen.

Hankintalistalla on myös muutama viikko sitten 18 vuotta täyttänyt kamerunilainen maalivahti André Onana sekä espanjalaisseura Cornellán hyökkääjä Aitor Cantalapiedra.