FC Hongan hyökkääjä Roni Porokara kävi kuumana HJK-Honka –ottelun jälkeen. Tasapelipisteestä huolimatta kärkimiestä kiukutti tapa, jolla Honka puolusti heti Mehmet Hetemaj’n johtomaalin jälkeen.

HJK:n Nikolai Alho tasoitti kolme minuuttia 2-1 –johto-osuman jälkeen loppunumeroiksi 2-2.

– Mistä tuli ohjeet olla seuraamatta… Laituri päätti olla seuraamatta vastustajaa. Siinä kommenttini, Porokara sauhusi, mutta rauhoittui nopeasti.

– Ensimmäisen jakson perusteella voi olla tyytyväinen pisteeseen, mutta toisen puoliajan alun ja 2-1 –johdon jälkeen olisin toivonut, että olisimme saaneet enemmän. Ei tässä ehkä kehtaa alkaa HJK:n ensimmäisen jakson perusteella huudella kolmea pistettä, naurahti kärki lopulta.

Porokara viimeisteli itse Hongan avausmaalin aivan avausjakson päätteeksi.

Ottelun toisella jaksolla Honka oli aivan eri joukkue, ja loi juonikkailla hyökkäyksillä tukun maalintekopaikkoja.

Porokara rakensi vielä 2-2 –tilanteessakin Youness Rahimille tilaisuuden voittomaaliin. Suurimman syyn Hongan toisen jakson parantamiseen hän kuitenkin löysi toisesta joukkueen nimekkäästä pelaajasta.

– ”Mehu” (Mehmet Hetemaj) heräsi ja otti roolia. Hän keskittyi siihen, missä on hyvä. Hän syötti varmaan 5-6 kertaa jonkin läpi, Porokara kiitteli.

Ensimmäiseen jaksoon Porokara ei ollut tyytyväinen. Honka ei palloa juurikaan saanut, eivätkä syötötkään löytäneet omia. Kääntöpuolena oli se, että HJK pysyi Mikael Forssellin 1-0 –maalin jälkeen tyystin pois maalipaikoilta.

– On se varmaan totta. Sen näkee ehkä huomenna paremmin, mutta tuntui pahalta jahdata palloa 44 minuuttia. Ei se kivaa ole, mutta ehkä niitä paikkoja ei sitten niin ollut, Porokara pohti.

Ottelua seurasi 7363 katsojaa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen