Sveitsin kahden korkeimman sarjatason liigalisenssit jaettiin maanantaina. Suurimpia yllätyksiä oli, että Huuhkaja-hyökkääjä Berat Sadikin seura oli yksi neljästä seurasta, joille lisenssiä ei myönnetty. Muut seurat olivat pääsarjan Zürich Grasshoppers ja kakkosliigan Locarno ja Servette.

Thunin puheenjohtaja Markus Lüthi oli lisenssin eväämisen jälkeen kuin puulla päähän lyöty.

– Etukäteen käymissämme keskusteluissa mikään ei viitannut tällaiseen päätökseen, Lüthi totesi Berner Zeitungille.

Budjettisuunnitelmissa parantamisen varaa

Lehden mukaan Thunin ja useiden muidenkin sveitsiläisseurojen talousongelmissa ei ole mitään uutta. Seurat pysyvät jaloillaan vain pelaajamyyntien ja tiukan kulujenhallinnan avulla. Koska Thunilla on infrastruktuuri kunnossa, uskoo Berner Zeitung lisenssiongelmien johtuvan yksinomaan vaikeuksista rakentaa uskottavaa budjettia.

Lüthi haluaa rauhoitella Thunin kannattajia ja uskoo seuran vielä saavan asiat sille mallille, että sillekin lisenssi myönnetään.

– Tiedämme nyt syyt lisenssin eväämiseen. Emme kuitenkaan kommentoi niitä, vaan keskitymme lisenssin saamiseen. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun näin käy. Meille tämä tarkoittaa ennen kaikkea paperisotaa ja lyhyen varoitusajan takia kovaa kiirettä.

Thunin on toimitettava vaaditut lisäselvitykset ensi viikon tiistaihin mennessä. Mikäli huomautettavaa löytyy edelleen, saa se vielä kolme päivää jatkoaikaa. Lopulliset päätökset lisensseistä tehdään 19. toukokuuta.

Berat Sadik vielä pari viikkoa sivussa

Kuusi maalia Thunille ampunut Berat Sadik on ollut sivussa tositoimista polvivamman takia hieman yli kuukauden päivät. FC Thunin kotisivujen mukaan miehen odotetaan palaavan joukkueen harjoitusvahvuuteen 10 päivän sisällä. Sadikin sopimus Thunin kanssa kattaa vielä ensi kauden.

Seitsemän kierrosta ennen sarjan päättymistä Thun kamppailee tiukasti paikasta ensi kauden Eurooppa-liigaan. Eurokentille oikeuttavassa sijassa kiinni olevat FC Zürich ja FC Luzern ovat sitä vain kolme pistettä edellä.

Eilen uutisoimme, että myös Timo Furuholmin ja Kristian Kojolan edustama Hallescher FC ei saanut lisenssiä Saksan kolmosbundesliigaan ainakaan ensi yrittämällä.