TPS on kyykyttänyt Veikkausliigassa paikallisvastustaja Interiä raskaasti viime kausina.

Viidestä viime kohtaamisesta neljä on toki päättynyt tasan, mutta ”pikkuveljen” edellisestä voitosta on peräti viisi vuotta ja 12 voitotonta ottelua. Inter oli viimeksi parempi toukokuussa 2009.

Tällä kaudella osien odotetaan vaihtuvan. Inter on vahvistunut ja harjoitellut vakaan talven, mutta ennen kaikkea TPS on heikentynyt rajusti.

Voitko luvata, että tänä vuonna TPS kaatuu ja jää teidän taakse sarjataulukossa, Inter-kapteeni Henri Lehtonen?

– Mä en yleensä viitsi kauheasti lupauksia tehdä, mutta ennakolta ajatellen se tulee varmasti olemaan helpompaa. Mutta ei voi liikaa ikinä vastustajia vähätellä, oli lähtökohta mikä tahansa, Lehtonen pyörittelee SuomiFutis-sivustolle.

– Tänä talvenakin pelattiin kahdesti Tepsiä vastaan Liigacupissa, ja heillä oli paljon nuoria kentällä, mutta täytyy sanoa, että heillä on hyviä nuoria. Ei TPS tai mikään muukaan seura varmasti tule olemaan heittopussi kenellekään.

Olet pelannut koko urasi Interissä ja seurannut vuosikausiaa Tepsin toimintaa vierestä. Miltä se tuntuu nähdä rakas vihollinen siinä jamassa, että parhaat pelaajat suunnilleen työnnetään pois?

– On se tietysti vähän ristiriitaista. Tavallaan sitä sisimmissään ehkä tuulettelee, että niillä menee huonosti. Mutta toisaalta Turku on hieno jalkapallokaupunki, ja olisi erittäin iso sääli Turulle ja koko Suomelle, jos TPS esimerkiksi putoaisi liigasta. Toivon, että tämä vastakkainasettelu säilyy.

Turun paikalliset tällä kaudella:

8.6. Inter-TPS
2.7. Inter-TPS
18.9. TPS-Inter

Pekka Mäntylä
Twitter: @pjmant