Chelsean valmentaja Jose Mourinho kärsi lauantaina Valioliiga-historiansa ensimmäisen tappion sinipaitojen kotikentällä Stamford Bridgellä. Mourinho oli ehtinyt valmentaa Chelseaa jo 77 kotipelissä ilman tappioita ennen kuin komea putki meni poikki.

Ikävintä Mourinhon kannalta oli, että pitkä putki päättyi kesken kiivaimman mestaruustaistelun ja vieläpä sarjajumbo Sunderlandia vastaan. Tappio oli tulisieluiselle portugalilaiselle ymmärrettävästi kova pala, ja Mourinho heittäytyikin ironiseksi pelin jälkeen.

– Erotuomari Mike Deanin suoritus oli uskomaton. Kun tuomarit tekevät uskomattomia suorituksia, on vain reilua onnitella heitä. Hän tuli tänne yhden tavoitteen kera: suoriutuakseen fantastisesti. Ja niin hän tekikin, Mourinho heitti BBC:n mukaan.

– Onnittelut myös tuomarien pomolle Mike Rileylle. Tuomareiden koko kausi on ollut fantastinen, erityisesti viime kuukausina ja erityisesti mestaruustaistossa olevien joukkueiden ottelussa. Todella fantastinen, Chelsea-luotsi jatkoi ironiselta vaikuttaneita kehujaan.

Mourinhoa ja tämän rinnalla vuodesta 2002 työskennellyttä Rui Fariaa lämmitti erityisesti pelin 79. minuutilla Sunderlandille vihelletty rangaistuspotku, josta Fabio Borini ampui ottelun voittomaalin. Faria seurasi tulistumisensa jälkeen pelin loppuun katsomon puolelta.

Jose Mourinho on lähetetty katsomoon kesken pelin kaksi kertaa meneillään olevan Valioliiga-kauden aikana.