Viime kesän ja tammikuun siirtomarkkinoilla yli 170 miljoonaa euroa (Transfermarkt.de:n tietojen mukaan) uusiin pelaajiin tuhlannut AS Monaco ei saavuttanut kauden 2013-2014 ainuttakaan pokaalia. Asia varmistui käytännössä eilen, kun seura putosi Ranskan Cupin loppuottelusta jatkoajalla Guingampia vastaan.

Guingamp nujersi Monacon vasta jatkoajan jälkeen. Ratkaisumaaleista vastasivat 2-1 -maalin viimeistellyt Fatih Atik ja 3-1 -loppunumerot taululle lyönyt Mustapha Yatabare. Yatabare oli onnistunut kertaalleen jo varsinaisella peliajalla. Monacon maalin iski Dimitar Berbatov. Guingampin voittomaalin syötti takavuosien maajoukkuelegenda Alain Giressen poika Thibault Giresse.

Guingamp kohtaa 3.5. pelattavassa Ranskan Cupin loppuottelussa Rennesin, joka kukisi tiistaina kakkosliigan Angersin maalein 3-2.

Monaco on Ranskan Liigassa toisena, mutta se on jäänyt Paris Saint-Germainista jo mahdottoman tuntuisesti kymmenen pisteen päähän, kun sarjaa on pelaamatta enää viisi kierrosta. Liigacupista Monaco putosi jo lokakuussa eikä yltänyt edes 16 parhaan joukkoon. Liigacupin finaalissa kohtaavat lauantaina Lyon ja PSG.

Monaco vahvisti täksi kaudeksi joukkuettaan mm. Falcaolla (Atletico Madrid), Geoffrey Kondogbialla (Sevilla), Dimitar Berbatovilla (Fulham), Jeremy Toulalanilla (Malaga) ja Porton kaksikolla James RodriguezJoao Moutinho.