AC Oulu on tehnyt sopimuksen kamerunilaisen Titi Essomban kanssa. 33-vuotias laitapelaaja edusti seuraa jo vuosina 2006-2007. Hyvät esitykset silloin johtivat siirtoon RoPS:n paitaan

Viime vuodet hän on pelannut Kazakstanissa, missä vastuuta on tullut myö Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan karsintapeleissä. Veikkausliigassa otteluita kertyi 46 kappaletta, missä syntyi seitsemän maalia ja viisi maalinjohtanutta syöttöä-

Urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela hehkuttaa hankintaa.

– Kyseessä on herra, jolla on kaikki eväät koko sarjan parhaaksi pelaajaksi. Yleisö muistaa hänet nopeana pelaajana, joka on vahva yksi-vastaany-yksi-tilanteissa. Hän on kuitenkin kehittynyt edelleen ja pelaaminen on monipuolisempaa, kuin ennen. Oli rooli hyökkäyspäässä mikä tahansa, voin luvata vastustajan puolustajille hikisiä iltoja, Nurmela hehkuttaa.

Päävalmentaja Rauno Ojanen komppaa vahvasti Nurmelaa.

– Titin tulo joukkueeseen on loistava juttu. Hän on treenaillut meidän kanssa jo kuukauden päivät ja koska ulkomailta ei tällä haavaa löytynyt mitään, saimme hänet joukkueeseen.

– Titi on oululaistunut pelaaja – hän on löytänyt täältä aikoinaan vaimon ja perustanut perheen. Kyseessä on tähän sarjaan huippupelaaja ja uskon hänen tuovan meidän hyökkäyspeliin suuren annoksen vaarallisuutta.

Ykkösen kausi käynnistyy huhtikuun lopulla. AC Oulu avaa pelinsä vieraissa sarjanousija FC Jazzia vastaan.