Rovaniemen Palloseura puolustaa Suomen Cupin voittoaan ja tekee tittelin myötä paluun eurokentille 24 vuoden tauon jälkeen. Tämänvuotinen cup-kilpailu on edennyt neljännesvälierävaiheeseen. Jokunen RoPS:in kannattaja kannustanee joukkuettaan jälleen paikan päällä Helsingissä, johon onnetar joukkueen heitti HJK:n vieraaksi.

Viime kauden Cup-finaali KuPS:ia vastaan oli cup-junineen ja molempien joukkueiden äänekkäine faneineen tunnelmaltaan ainutlaatuisen upea. Usein sanotaan cupin olevan suorin tie Eurooppaan, mutta RoPS:in päävalmentaja Juha Malinen pitää joukkueen kaikkia kolmea kilpailua yhtä tärkeinä.

– Vieroksun priorisointia. Tässähän yritetään pelata Veikkausliigaa hyvin, jotta päästään eurokentille. Samoin cupia yritetään pelata hyvin, jotta päästään eurokentille. Meiltä täytyy löytyä tilaa olla hyvä eri sarjoissa, Malinen kertoi SuomiFutis­-sivustolle Veikkausliiga-kauden avaustilaisuudessa.

RoPS joutuu pelaamaan europelejään evakossa Oulussa, sillä sen oma kotikenttä ei täyttänyt UEFA:n asettamia europelikriteereitä. Malinen uskoo kuitenkin, että kannattajat löytävät tiensä Ouluun heinäkuussa, kun europelit alkavat.

– Hyvin kannattajat löysivät Helsinkiinkin viime kesänä ja Ouluhan on siinä matkalla.

– Ei sitä voi oikein negatiivisena asiana matkustamisen kannalta pitää, vaan päinvastoin. Ottelusta voi muodostua sellainen vuorokauden-kahden tapahtuma ja luulen, että rovaniemeläiset tekevät sen matkan oikein mielellään muutaman kerran ensi kesänä, Malinen toteaa toivorikkaana.

Heikki Kuparinen, Helsinki