Rovaniemen Palloseuran viime kausi päättyi ikimuistoisesti, kun Suomen Cupin finaali Kuopion Palloseuraa vastaan loppui villiin mestaruusjuhlaan.

Sillä oli seurauksensa: RoPS haluaa olla kova Cupissa myös tänä vuonna.

– Ollaan otettu joukkueen rakentamisessa se huomioon, että edessä on paljon pelejä. Toivottavasti tulisi raskas kausi! Se tarkoittaisi, että ollaan päästy pitkälle Euroopassa ja Suomen Cupissa, toteaa RoPS-kapteeni Antti Okkonen.

Kuinka korkealle Cup tänä vuonna sijoittuu RoPS:n tärkeysjärjestyksessä?

– Tuo on hyvä kysymys! Jotkut joukkueet tuossa (Veikkausliigan avausinfossa) sanoi, että Veikkausliiga on ykkönen, eurocup ehkä sitten ja…

– Mutta se mitä me viime vuonna koettiin, niin kyllä Suomen Cup on nyt jotain, minkä näkee uudella tavalla. Sen ymmärtää, mitä se voi merkitä itselle, seuralle ja faneille. Kyllä mä sen rankkaisin kaikkien näiden kilpailujen kanssa ihan samalle viivalle, ”Suke” Okkonen puntaroi SuomiFutis-sivustolle.

Olet pelannut Euroopan kentillä useamman vuoden. Millainen elämys viime kauden Cup oli sinulle itsellesi?

– Se oikeastaan lähti siitä, kun voitettiin HJK kotona. Se oli muistaakseni juuri tämä 6. kierros. Se oli sykähdyttävä juttu, ja tarina jatkui siitä. Maarianhamina-välierän ottelua edeltävissä harjoituksissa 20-30 fania tuli paikalle soihtujen kanssa ja he lauloivat koko harjoitusten ajan.

– Ja sitten tietysti se, mitä tapahtui finaalissa, ja sen sai vielä kapteenina kokea. Se jää historiaan, olihan se äärimmäisen iso juttu!

RoPS:lle tulee mahdollisuus kirjoittaa sama satu uusiksi tänä vuonna, sillä 6. kierroksella vastassa on 16. huhtikuuta jälleen HJK.

– Se on totta kai äärettömän kova haaste. Mutta ei mitään, tulta päin!

Pekka Mäntylä