Vaasan Palloseuraa vastaan kärsityllä 0-2-tappiolla kautensa aloittanut RoPS saa lauantaina lisää vieraita Pohjanmaalta. Liigacupin voittanut sarjanousija SJK tulee varmasti laittamaan rovaniemeläisten puolustuksen koetukselle.

RoPS:in puolustuksen valttina on kuitenkin äärimmäisen laadukas nigerialainen topparikaksikko Faith Friday Obilor ja Ndukaku Alison. Päävalmentaja Juha Malisella onkin vuonna 1991 syntyneisiin nigerialaisiin suuri luotto.

– Se on liigan vahvin ja nopein topparipari. Me haluamme pelata kaukana meidän maalista, joten selusta ei tuota tässä tavoitteessa ongelmaa, Malinen myhäili Veikkausliigan kaudenavaustilaisuudessa tehdyssä haastattelussa.

– Tässä tilaisuudessa jo kahdella joukkueella on median mielestä ollut Suomen paras topparipari, mutta meitä ei ole vielä muistettu siinä kategoriassa. Tietenkin vain yksi voi olla paras, mutta nigerialaisina he ovat erilainen pari. He puhuvat kentällä omaa kieltään, jota muut eivät pelitilanteessa ymmärrä. Heillä on hyviä vahvuuksia, Malinen jatkaa.

Jo lapsuudesta saakka toisensa tunteneilla Alisonilla ja Obilorilla alkoi jo kolmas kausi RoPS:in edustusasussa. Kummallakin uskotaan olevan kysyntää isommissakin liigoissa, mutta sitä ennen miehet kannattelevat RoPS:ia kohti kohentuneita sijoja.

Heikki Kuparinen, Helsinki