Hamburger SV:n positiivinen kierre jäi äärimmäisen lyhyeksi. Sarjapaikastaan taisteleva joukkue kaatoi viime viikon perjantaina Leverkusenin kotonaan 2-1-lukemin, mikä johti Sami Hyypiän potkuihin vieraiden peräsimestä.

HSV:lle tämä ei tuonut tarvittavaa boostia loppukauteen, kun joukkue hävisi nyt lauantaina seuraavassa pelissä Hannoverille vieraskentällä.

HSV:n vierasvire on ollut karmea – tämä oli jo seitsemäs tappio peräjälkeen vieraissa. HSV-luotsiksi äskettäin tulleen Mirko Slomkan osalta tilasto on vielä kaameampi: hän on hävinnyt kaudella kaikki 12 vieraspeliään. Slomka valmensi joulutaukoon asti Hannoveria, missä vierassaldona oli kahdeksan tappiota.

Kaikkiaan joukkue on 15 vieraspelissä saalistanut vain yhdeksän pistettä. Huonommin sarjassa vieraspeleissään ovat onnistuneet vain Hannover sekä Braunschweig (7 pistettä molemmilla).

HSV on sarjassa karsijan paikalla, mutta ero kahteen suoran putoajan sijoilla olevaan ryhmään on vain piste (Nürnberg) ja kaksi pistettä (Braunschweig).