Suomen Cupin neljännesvälierät käynnistyvät tiistai-iltana HIFK:n ja SJK:n kohtaamisella Helsingin Sonera Stadiumilla. Liigacupin voittanut SJK tulee cupiin mukaan vasta nyt, mutta vastustaja IFK:lla on takanaan jo kolme cup-kierrosta.

Aiemmilla kierroksilla HIFK pelasi Talin hallissa kaataen ensin oman kakkosjoukkueensa 5-1, sitten FC Kontun 8-0 ja viimeksi porvoolaisen FC Futuran 7-1. Nyt vastus kovenee huomattavasti.

Seurat ovat toisilleen tuttuja, sillä molemmat joukkueet pelasivat Ykkösessä kauden 2012. Lisäksi IFK:n valmentaja Jani Honkavaara on kotoisin Seinäjoelta ja pelannutkin TP-Seinäjoessa Veikkausliigaa. Seinäjokisten valmentaja Simo Valakari puolestaan on helsinkiläislähtöinen.

IFK-leirissä HJK olisi se kaikkein paras vaihtoehto kenet haluaisi vastaan, mutta kyllä SJK on heti toiseksi paras. Tunnen kaikki ihmiset sieltä. On hieno päästä pelaamaan heitä vastaan, täksi kaudeksi Ykköseen palanneen HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara hehkuttaa SJK:n kotisivujen ennakossa.

– Päästään vielä Sonera Stadionille pelaamaan, jossa teimme itse oman pienimuotoisen urotekomme viime syksynä. Nythän kohtaa kaksi sarjanousijaa, että saamme tästä pienimuotoisen Supercupin, Honkavaara jatkaa.

SJK-luotsi Simo Valakari tiedostaa HIFK:n olleen hyvässä vireessä harjoituskaudella. Mies uskoo, että helsinkiläiset odottavat innolla näkevänsä SJK:n kompuroivan, mutta luotto omien iskukykyyn on kova.

Meillä on kaikki pelaajat terveinä ja ollaan myös hyvin toivuttu viikonlopun pelistä. Ollaan saatu virallinen kausi jo käyntiin ja ollaan varmasti taas hieman valmiimpia. On kiva taistella mukana kahdessa kilpailussa, Valakari vakuuttaa.