Viime kaudella TPS otti tietoisia taloudellisia riskejä valmistautuessaan kauteen. Riskinotto meni pieleen ja nyt edessä on säästöliekillä hiillostettu kausi.

Olisi melkein helpompi sanoa, mitä Turussa ei ole tapahtunut verrattuna vuoden aikana tilanteeseen. Lyhyesti selittäen seurajohdossa valta on vaihtunut, valmennuksessa on tapahtunut muuoksia ja pelaajisto on rutkasti nuorentunut.

Toimitusjohtaja Juha Reinille ilmestyi talven aikana ensimmäinen harmaa hius. Stressitaso pysynee korkealla läpi kauden, sillä TPS:lle sarjassa säilyminen olisi jo saavutus.

Kysymysmerkkejä?

Joukkueessa ei oikeastaan muuta riitäkään kuin kysymysmerkkejä. Ainoastaan maalivahtiosaston pitäisi olla etukäteen tarkasteltuna luotettavalla tasolla, kun kokenut Jukka Lehtovaara ohjeistaa edessään olevaa nuorta porukkaa.

Uusi päävalmentaja Mika Laurikainen on todella vaikeassa paikassa. Laurikaisen vahvuudet taitavat olla enemmänkin nuorten pelaajien kehittämisessä ja seuran junioriputken muovaamisessa.

Onko Laurikainen pelikentällä riittävän inhorealisti, jotta luotsi osaa kaivaa yksittäisestä peleistä tärkeitä pisteitä?

Ketä seurata?

Maalivahti Jukka Lehtovaara on tärkein yksittäinen tekijä TPS:n menestyksessä. Vahti voi yksin pelastaa kauden ryhmälle. Silti eipä olisi kovin yllättävää, jos Lehtovaara vaihtaisi kesällä maisemaa ulkomaille. Taso kyllä riittäisi.

Jesper Brechtel tuli Saksasta Turkuun. Keskikenttämies saa varmasti suuren rooliin. Pelaaja on kuitenkin täydellinen kysymysmerkki. Onko hyppy liian iso?