Veikkausliigan viime kauden pronssijoukkueen Vaasan Palloseuran kausi on alkanut synkissä merkeissä. Joukkueen ykköskärki Steven Morrissey koki pahan loukkaantumisen liigan avauskierroksella ja toisella kierroksella IFK Mariehamn kukisti VPS:n täpärästi loppuhetkien maalilla.

Synkkyys maksimoitui VPS:n ensimmäisessä Suomen Cupin ottelussa. Vaasalaiset saivat neljännesvälierissä vieraakseen FC Lahden. Illasta jäi käteen paitsi jatkoaikatappio, niin myös kolme ikävää loukkaantumista.

VPS:llä oli ottelun päättyessä kentällä enää seitsemän kenttäpelaajaa. Miika Niemi ajettiin toisella jaksolla ulos kahden pikatahtia vilautetun kortin myötä. Varoitusten väliin mahtui vain kolme minuuttia. Lisäksi kaksi vaasalaisten pelaajaa joutui jättämään kentän 90 peliminuutin täytyttyä, kun VPS:n kaikki vaihdot oli jo käytetty.

Cornelius Stewartilla on varmaankin revähdys reidessä, mikä tarkoittaisi 2-3 viikon huilia. Sebastian Strandvallin nilkka vääntyi, ja Timi Lahdella meni nivunen. Se voi olla kramppi tai pahempaa, vaikea sanoa vielä. Näitä katsotaan sitten huomenna, Vepsun päävalmentaja Olli Huttunen kertoi loukkaantumisista VPS:n kotisivuilla.

Ottelun ainoasta maalista vastasi veteraanihyökkääjä Rafael, joka taisteli viime kaudella loppuun saakka Veikkausliigan maalipörssin voitosta. Brassi puski Drilon Shalan antaman vapaapotkun VPS:n verkon perukoille.

– Ajatuksena oli hakea voitto niin, ettei kukaan loukkaantuisi, mutta kaikki meni perseelleen. Tämä on Cupin uhkakuva. Pelit laitetaan keskelle otteluruuhkaa, ja näin käy. Tämän takia Cupin arvostus on nollassa. Ei se rangaistuspotkukilpailu lopulta kaukana ollut. Cupista tuli lähtö, ei siinä mitään, mutta loukkaantumista tuli tietysti huolehdittavaa, VPS-luotsi Huttunen manaili pelin jälkeen.