IFK Mariehamn sai tammikuussa ilouutisia kun joukkueessa mainiosti aiemmin esiintynyt Petteri Forsell allekirjoitti sopimuksen seuraan. Huuhkajissakin jo esiintynyt taituri haki pelipaikkaa ulkomailta testileireiltä talven aikana, mutta sopivaa paikkaa ei löytynyt.

– Petteri on ollut meille pistemies ja erittäin arvokas pelaaja myös muuten. Saatiin hänet kerran myytyä ja toivottavasti saadaan autettua häntä eteenpäin seuraavalle askeleelle, IFK-luotsi Pekka Lyyski kertoi SuomiFutis-sivustolle.

– Tällä hetkellä hän on erittäin hyvässä kunnossa. Ainoa mikä häntä vähän vaivaa, on pelien puttuminen. Viime kauden alusta hän tuli meille lainalle, pelasi vähän, loukkaantui pitkäksi aikaa. Sitten hän pelasi 1-2 peliä ja taas tuli loukkaantuminen. Lopulta lainasopimus Bursasportin kanssa loppui siihen.

Turkkilaisseura, minne Forsell myytiin kesällä 2012 purki suomalaisen sopimuksen yhteisymmärryksessä myöhemmin viime vuonna ja Forsell oli jälleen ilman työpaikkaa talven.

– Hän lappasi marras-joulukuun testeillä eri seuroissa eikä harjoitellut kunnolla. Sitten hän rauhoittui tammikuussa ja sen jälkeen on alkanut tekemään töitä harjoittelukentällä..Tällä hetkellä ollaan hänen kanssaan loistavassa tilanteessa.

Kai Lintinen
Twitter: @kailintinen

Lisää Lyyskin mietteitä tulevasta liigakaudesta torstaina julkaistavassa pidemmässä haastattelussa.