Kynsin ja hampain paikasta Bundesliigan neljän parhaan joukkoon ja ensi kauden Mestarien liigaan taisteleva Borussia Mönchengladbach julkisti kotisivuillaan neljännen uuden hankintansa. Joukkueeseen liittyy ensi kaudeksi 25-vuotias VfB Stuttgartin laitahyökkääjä Ibrahima Traoré.

– Ibrahima Traoré on äärimmäisen nopea laitahyökkääjä, jonka turvin voimme olla joustavampia hyökkäyssuuntaan. Olemme iloisia, että hän päätti tulla Borussiaan, Mönchengladbachin urheilutoimenjohtaja Max Eberl sanoo.

172-senttinen Traoré vaihtaa seuraa siirtokorvauksetta ja sai Mönchengladbachilta neljän vuoden sopimuksen. 71 pelaamassaan bundesliigaottelussa Guinean maajoukkuemies on tehnyt kuusi maalia. Maalisyöttöjen lukema on huomattavasti korkeampi, jo pelkästään tältä kaudelta seitsemän.

Mönchengladbachin hankinnoissa on nähtävissä selkeä trendi ensi kautta ajatellen: nopeutta on saatava lisää. Traoréa pidetään yhtenä Bundesliigan vikkeläkinttuisimmista laitamenijöistä.

Tismalleen sama määritelmä pätee myös kahteen muuhun uuteen hankintaan, Augsburgista saapuvaan tuoreeseen maajoukkuelaituriin André Hahniin ja Hoffenheimin yhdysvaltalaiseen laitapuolustajaan Fabian Johnsoniin. Johnson ja Traoré saapuvat Mönchengladbachiin siirtokorvauksetta ja Hahnkin edullisesti, mutta koko kolmikko tarjoaa uuden seuransa hyökkäyspeliin rutkasti lisää variaatioita ja kiitokuljetuksia.

Joukkueen neljäs uusi hankinta on Sveitsin liigan Baselista saapuva maalivahti Yann Sommer. Sommer korvaa Marc-André ter Stegenin, jonka on jo pitkään tiedetty siirtyvän Barcelonaan. Siirto saattaa tosin vielä tyssätä FIFA:n Barcelonalle langettamaan siirtokieltoon.