Manchester United saattaa menettää lopppukaudeksi Robin van Persien lisäksi nyt myös Wayne Rooneyn, joka kärsii luumurtumasta varpaassa.

Rooney pelasi puudutuksen avulla viikon Mestarien liiga -pelissä Bayernia vastaan, mutta vamma haittasi selkeästi pelaajan toimintaa. Lehtitietojen mukaan Rooney oli tuntenut vasemmassa jalassaan runsasti kipua pelin aikana ja sen jälkeen.

Rooney on mahdollisesti jopa sivussa ManU:n viisi viimeistä liigapeliä. The Telegraphin Henry Winterin mukaan Rooneyn ”seuraava tärkeä ottelu pelataan Manausissa Italiaa vastaan kahden kuukauden kuluttua”. Rooneyn pelihalut esimerkiksi miehen kasvattajaseura Evertonia vastaan ovat varmasti kovat, mutta tällä hetkellä Englannin kansa tarvitsee häntä enemmän kuin Manchester United.

Winterin mukaan Rooney ei ole pelannut onnistuneita arvokisoja sitten vuoden 2004 ja tämän vuoden MM-kisat ovat miehen viimeinen tilaisuus loistaa. Liian usein arvoturnauksissa on nähty väsynyt ja puhkipeluutettu Rooney, joka joko aloittaa tai lopettaa turnauksen vaisusti.

Rooneyn lievä varvasvamma kenties sallisi pelaamisen Valioliigan päätöskierroksilla, mutta on mahdollista, että päävalmentaja David Moyes suo luottoratsulleen tämän kaipaamaa lepoa. Titteleitä Manchester United ei enää voi voittaa, vaan se taistelee päätöskierrosten aikana enää paikasta ensi kauden Eurooppa-liigaan.