Ruotsin jalkapalloiigan hallitsevan mestariseuran Malmö FF:n suomalainen keskikenttämies Markus Halsti lähtee kuuden pisteen sarjajohdossa pienelle lomalleen, kun skånelaisjoukkue Malmö FF haki taistelupisteet Elfsborgista maalein 1-0 viikonloppuna.

– Peli oli avointa ja molemmilla oli paikkoja. Elfsborg pelaa kotitekonurmellaan aina erittäin hyvin lyhytsyöttöpeliään, ja etenkin toisella puoliajalla he painostivat ja me jouduimme puolustamaan koko joukkueella, Halsti kommentoi pelaajatallinsa OrsaSportin kotisivuilla.

– Lopulta kuitenkin kova taistelu tuotti tuloksen, ja viime sekuntien tolppalaukaus jäi ottelun viimeiseksi tapahtumaksi. Tiukoilla oltiin.

Huuhkaja-peluri odottelee edelleenkin ensimmäistä maaliaan, mutta ex-kontulalainen oli mukana pelin ainoassa maalissa syöttäjänä.

– Voittomaalimme tuli kulmasta ensimmäisen puoliajan lopussa. Pääsin puskemaan pallon Markus Rosenbergille, joka jatkoi pallon maaliin maalivahdin edestä. Koko joukkueen tahtovoitto, hieman onnekaskin, mutta mikäs sen parempi tapa päättää kevätkausi.

– Borås (Elfsborgin kotikaupunki) on kiva paikka, nyt voitto ja viime vuonna ratkaisimme mestaruuden siellä, Halsti muisteli ilolla.

Malmön rutiini ollut kovalla tasolla

Malmö on taistellut kapealla ringillään loistavat pisteet. Viidestä viime pelistä joukkueella on 4 voittoa ja orastava tappiokin AIK:ta käännettiin väkisin tasoihin lisäajalla äskettäin. Halsti ja Malmö joutui ottelussa toteamaan loistavaa kevättä Ruotsissa pelaavan Eero Markkasen vireen.

– Peli (AIK:ta vastaan) oli odotetun vaikea meille vastustajan pelatessa pääosin pitkiä syöttöä Markkaselle, joka jakoi hyvin palloja ja käytti myös heidän ainoan maalipaikkansa hyväkseen ensimmäisellä puoliajalla siirtäen heidät johtoon.

– Eero oli myös vahvasti mukana 0-2 maalissa toisen puoliajan alussa. Tämän jälkeen näytimme kuitenkin luonteemme painostaen koko lopun ja nousimme tasoihin ottelun lisäajalla. Näytimme taas, että meitä on vaikea voittaa, ja kuinka paljon taas me haluamme voittaa!