HJK onnistui erinomaisesti ensimmäisellä 45-minuuttisella täydellä stadionilla FK Rabotnickia vastaan Mestarien liigan karsintakierroksella.

Ottelun alku oli hermostunutta, eikä HJK meinannut saada helppojakaan syöttöjä perille. Ensimmäiset parikymmentä minuuttia menivät jopa vierasjoukkueen kevyessä komennossa.

Tahti kuitenkin muuttui 22. minuutin kohdalla. Nikolai Alho taisteli komeasti liukutaklauksella pallon Robin Lodille rangaistusalueella. Lod ei ottanut palloa edes haltuun, vaan sijoitti pelivälineen tyylikkäästi vasempaan yläkulmaan.

Peli oli 1-0, ja HJK sai paremmin otetta pelistä. Maali selvästi rentoutti hermostuneen HJK:n.

Neljä minuuttia Lodin osumasta Klubi sai kulmapotkun, jonka se käytti hyväkseen. Toppari Valtteri Moren näytti puskutaitoaan ja pisti komeasti pallon pussiin. Lukemat ovat ensimmäisen jakson jälkeen siis 2-0.

Jakson loppuosa meni HJK:n käsikirjoituksen mukaan, eikä Rabotnicki päässyt pahoille tekopaikoille. HJK pääsi ajottain hyökkäämään hyvin vastaan, mutta aivan tuhannen taalan paikkoja ei joukkueelle syntynyt. Paras tekopaikka oli Demba Savagella, mutta gambialaisen laukaus painui rangaistusalueen reunasta maalin yli.

Ensimmäinen osa päättyi Makedoniassa 0-0. Niinpä HJK:lla on nyt erittäin hyvä ote jatkopaikasta.