HJK onnistui selättämään Rabotnickin Mestarien liigan karsinnoissa. Helsinkiläiset matkaavat seuraavaan vaiheeseen 2-1-yhteistuloksella.

HJK avasi ottelun hermostuneesti, mutta ryhmä onnistui saamaan hiljalleen peliä paremmin haltuunsa. 22.minuutin kohdalla pari sataa paikkaa vaille täysipäinen yleisö pääsi juhlimaan ensi kerran. Nikolai Alho taisteli pallon boksissa Robin Lodille, joka ampui pallon yläkulmaan ja tilanteeksi 1-0.

Lisää tuli neljä minuuttia myöhemmin, ja tälläkin kertaa Alho teki esityön. Alho antoi kulmapotkun, jonka jatkoi maaliin toppari Valtteri Moren komealla puskulla.

2. jaksolle kamala alku

HJK:n kannalta toinen puoliaika alkoi ikävästi. Loistavaa kautta pelaava maalivahti Michael Törnes joutui nöyrtymään helpon laukauksen edessä. 25 metristä lähtenyt Stephan Vujcicin veto meni sekä veskarin käsien että jalkojen välistä.

HJK:lle avautui kuitenkin ottelun edetessä useampia paikkoja ottaa lisää rakoa makedonialaisiin. Parhaimmat paikat osuivat Macoumba Kandjille, joka pääsi muun muassa ottelun lopussa yksin läpi Rasmus Schüllerin oivasta esityöstä.

Kandjin suoritus oli kuitenkin luokkaa sirkustemppuja yleisölle, ja hyökkääjä ajatui driblailemaan kulmaan. Toki tästäkin tilanteesta taituri oli pistää pallon pussiin, mutta vierailijoiden pelastaja oli tolppa.

Rabotnicki nosti pelin edetessä loppua kohti lisää pelaajia ylös, mutta kovin vaarallisia paikkoja joukkue ei luonut. Ja Törnes pelasi virheensä jälkeen totutun kovalla tasolla. Niinpä HJK selvitti tiensä eteenpäin!

HJK kohtaa seuraavalla kierroksella kyproslaisen APOEL FC:n. Karsintojen kolmoskierroksen avausottelut pelataan 29.-30. heinäkuuta ja jälkimmäiset osat 5.-6. elokuuta.