HJK pelaa tänään Mestarien liigan karsintaa kyproslaista APOEL:a vastaan. Päävalmentaja Mika Lehkosuo näkee lähtökohdat tasaisina.

Kyproksen sarja pistetään käyntiin vasta elokuun lopussa. Pelkästään etua ei HJK tästä saa Lehkosuon mukaan.

– Heidän yhteistyönsä joukkueena ei välttämättä ole niin hyvää, kuin puolen vuoden päästä. Pelaajat eivät välttämättä ole niin hyvässä 90 minuutin pelivireessä, pelituntuma ei ole niin hyvä kuin puolen vuoden päästä, Lehkosuo tietää kertoa seuran verkkosivuilla.

– Toisaalta he pääsevät paremmin rytmittämään oman tekemisensä, saivat päättää koska pelasivat viimeisen treenipelinsä ja koska vetivät viimeiset kovat harjoituksensa. Me pelaamme koko ajan Veikkausliigaa, joten heidän viimeisen parin viikon rytmittämisensä on helpompaa. Aina on vähän plussia ja miinuksia, keskiviikkona nähdään kumman eduksi ne kääntyvät.

APOEL on vaikea vastus, mutta ei sentään mahdoton kaadettava.

– Heillä on hyviä yksilöitä, jotka pelaavat hyvin yhteen. Vastassa on rutinoitunut joukkue, ryhmässä on vain muutamia muutoksia viime kaudesta. Vastus kovenee edelliseen kierrokseen nähden, mutta edessä ei ole mahdoton tehtävä, varsinkaan meidän kotikentällämme. Uskon, että pystymme tasaiseen kamppailuun täällä, povaa Lehkosuo.

Toppari Tapio Heikkilä joutuu jättämään vielä keskiviikon kamppailun väliin loukkaantumisen vuoksi. Poissa kokoonpanosta on varmuudella myös Obed Malolo. Joukkueessa on vielä ottelun aattona myös pieniä kysymysmerkkejä, joiden pelikunto selviää vasta ottelupäivänä.

Ottelu alkaa Sonera Stadiumilla kello 19.00 alkaen.