Palloliiton tiedotteen mukaan Yleisradio on solminut sopimuksen mediaoikeuksista Euroopan jalkapalloliiton (UEFA) kanssa koskien Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen EM- ja MM-karsintaotteluita.

Sopimus kattaa myös kaikki 51 ottelua jalkapallon EM-lopputurnauksessa. EURO2016-turnaus pelataan Ranskassa 10.6.–10.7.2016.

Suomen EM-karsintapelit alkavat syyskuun 7. päivä vierasottelulla Färsaaria vastaan. Suomen kanssa samassa karsintalohkossa Färsaarten lisäksi pelaavat Kreikka, Romania, Unkari ja Pohjois-Irlanti. Kaikkiaan Suomi pelaa kymmenen EM-karsintaottelua vuosina 2014–2015.

– Kesän MM-turnaus osoitti jälleen jalkapallon valtavan kiinnostavuuden Suomessa. UEFA:n keskitetyn TV- ja markkinointisopimuksen, sekä Palloliiton ja Ylen vahvan yhteistyön myötä EURO2016-karsinnan TV-tuote tulee olemaan entistäkin laadukkaampi. Olemme erityisen iloisia siitä, että Huuhkajien ottelut ovat edelleen kaikkien seurattavissa, Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja sanoo.

– Syksyllä alkavaa EM-karsintaa odotellessa voi Ylen kanavilta jännittää myös naisten MM-karsinnan huipennuksen, sekä alle 20-vuotiaiden naisten maajoukkueemme MM-turnauksen ottelut 5. elokuuta alkaen. Kasassa on siis vahva paketti maajoukkuejalkapalloa.

A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen on iloinen siitä, että Huuhkajien edesottamuksia voi seurata laajasti.

”Meillä on edessämme mielenkiintoinen haaste”

– Meillä on edessämme mielenkiintoinen haaste. Tavoitteenamme on historian ensimmäinen EM-lopputurnauspaikka. Lohkossamme on useita vahvoja joukkueita ja uskon, että jännitettävää riittää loppuun saakka. On hienoa, että tätä näytelmää voi seurata paitsi kotistadionillamme, myös Ylen välittämänä koko maassa, A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen kertoo.

– Kausikortteja on myyty jo tuplasti enemmän kuin edelliseen karsintaan. Tulemme saamaan hienon tuen niin paikan päällä stadionilla kuin kotikatsomoissakin.

MM-karsinnat puolestaan alkavat syksyllä 2016 ja tuolloinkin otteluita on kymmenen. FIFA World Cup 2018-lopputurnaus järjestetään Venäjällä.

Suoria lähetyksiä karsintaotteluista ja EURO2016-turnauksesta voi seurata Ylen TV2-kanavalta, Yle Puheelta ja Yle Areenasta.

– Olemme erittäin tyytyväisiä päästyämme UEFA:n kanssa sopimukseen tämän yleisöä laajasti kiinnostavan lajin huippuotteluista, Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen iloitsee.

– On myös hienoa, että pitkäaikainen yhteistyömme Suomen Palloliiton kanssa sai täten jatkoa ja että koko Suomen kansalla on mahdollisuus seurata Huuhkajien edesottamuksia karsinnoissa, ja toivottavasti myös EURO 2016 lopputurnauksessa, Kivinen jatkaa.