Evertonin espanjalaismanageri Roberto Martinez kiehui Chelsea-hyökkääjälle Diego Costalle.

Chelsea kukisti Evertonin vieraskentällä lauantaina maalijuhlassa 6-3-lukemin. Costa teki Chelsean maaleista kaksi ja kävi avautumassa vastustajalle Everton-puolustaja Seamus Colemanin oman maalin jälkeen.

Everton-konkari vahti Tim Howard oli nokkapokassa ojentamassa Espanjan maajoukkuekärkeä tilanteen kehittyessä.

– On olemassa tiettyjä ulkomaalaispelaajia, joiden täytyy oppia ymmärtämään etiikka ja kulttuuria tästä maasta saapuessaan Valioliigaan. Käyttäytyminen brittiläisessä jalkapallossa on uniikkia, BBC Sport siteerasi Martinezia.

– Viimeinen asia mitä haluaa nähdä, on pelaajan epäkunnioitus toista kohtaan, mutta olen varma hänen oppivan nopeasti. Tässä sarjassa on olemassa todellista ammattimaisuutta ja kunnioitusta. Voitte ymmärtää hyvin miksi pelaajat eivät olleet tyytyväisiä hänen tempustaan.

– Tämä koskee myös hänen tapaansa hankkia vapaapotkuja pelityylillään, Martinez päättä.

Mourinho iskee vasta-argumentilla

Chelsea-luotsi Jose Mourinho puolustaa pelaajaansa ja kokee tämän joutuneen epäreiluun kohteluun vastustajien toimesta. Costa sai ottelussa varoituksen.

– Korttien jahtaaminen pelaajalle, joka jälleen käyttäytyi hyvin ja halusi vain pelata jalkapalloa, on suuri pettymys. Loppujen lopuksi hän on ollut ehkä sarjan paras pelaaja kolmessa avauspelissä ja saanut kaksi varoitusta.

– Burnleytä vastaan hän ei korostanut rikettä, hänen olisi pitänyt saada rankkari. Tässä ottelussa jokainen vastustajista pyrki saamaan hänet ongelmiin.