HJK on selviytynyt historiallisesti Eurooppa-liigaan. HJK kukisti itävaltalaisen Rapid Wienin karsinnoissa yhteismaalein 5-4.

Rapid Wien aloitti ottelun hurjalla painostuksella Klubia vastaan ja johti peliä jo 2-0, kun peliä oli takana vain 13. minuuttia. Klubi ei kuitenkaan missään vaiheessa luovuttanut, vaan joukkue nousi aina tasoihin ja ohi.

HJK:n tärkeän kavennusosuman ensimmäisellä jaksolla ampui Macoumba Kandji (lue lisää 1.jaksosta tästä).

HJK kesti painostuksen ja teki maalit

HJK oli toisen 45-minuuttisen alussa ajottain pahasti ottavana osapuolena. Varsin hyvin HJK onnistui kuitenkin puolustamaan aluettaan, eikä kovin vaarallisille maalintekopaikoille kotijoukkue päässyt.

Ainoastaan keskitystilanteet ja kulmapotkut tuottivat jatkuvaa vaaraa HJK:lle. Maalivahti Toni Doblas oli epävarma keskityspalloissa, ja tähän seikkaan kotijoukkue oli selvästi kiinnittänyt huomiota.

HJK sai ensimmäisen kunnon paikkansa toisella jaksolla vasta tunnin kohdalla. Demba Savage ei kuitenkaan onnistunut sutimaan palloa sisään hyvästä paikasta. Sen sijaan vartti ennen loppua HJK osui ja peli kääntyi.

Alho räväytti upean osuman

Vaihdosta sisään tullut Erfan Zeneli onnistui kalastelemaan HJK:lle vapaapotkun noin 25 metristä. Pallon taakse asettui Nikolai Alho. Kauniisti kiertänyt pallo ylitti muurin ja putosi nurmikon kautta verkon perukoille. Näin tilanne oli 2-2 ja HJK vahvasti lohkovaiheessa kiinni.

Rapidin kiri jäi lopulta varsin kevyeksi. Viimeisen niitin Klubi antoi 87. minuutin kohdalla rangaistuspotkusta. Pilkku vihellettiin, kun Savage vedettiin kumoon läpiajon päätteeksi. Savage asettui itse ampumaan yksitoistametristä ja pisti pallon varmasti yläkulmaan.

Rapid onnistui vielä nousemaan aivan lisäajan lopussa tasoihin. 3-3-tasoitus oli kuitenkin isännille vain laiha lohtu.

HJK on näin ensi kertaa mukana Eurooppa-liigassa. Mestarien liigassa joukkue nähtiin kaudella 1998-1999.