Valioliiga-seura ManU:n managerina suuren hypen saattelemana aloittanut Louis van Gaal on pudotettu nopeasti maan pinnalle.

Viime kaudella seitsemänneksi Valioliigassa jäänyt seuran kurssi on jatkunut alkukaudesta alavireisenä. Joukkue on kahdesta Valioliiga-ottelusta saanut vain pisteen ja tiistaina tuli stoppi Liigacupin 2. kierroksella.

ManU, vaikkakin pelasi lähes puhtaalla kakkosryhmällään, hävisi rumin 0-4-lukemin kolmostasolla Englannissa pelaavalle MK Donsille.

Van Gaalia ei kaduta se, että hän valitsi varamiehisen ryhmän liigacupiin.

– En kadu mitään. Meidän täytyy analysoida ongelma ja muuttaa menetelmiä. Olemme sitä jo tehneet ja uskon metodiemme olevan hyviä, Goal-sivusto siteerasi hollantilaista.

– Kun katsoo maaleja, joita päästimme, ne tulivat suurista virheistämme. Emme voi jatkossa tehdä tuollaisia virheitä. On vaikeaa nousta 0-2-tappioasemasta (puoliaikatulos). Loimme runsaasti paikkoja toisella jaksolla, mutta meillä ei ollut onnea mukanamme.

Prosessi vaatii aikansa

Van Gaal toivoo tukea kannattajilta prosessiinsa.

– (Kannattajien) täytyy uskoa filosofiaamme. Olemme rakentamassa joukkuetta, mikä ei tapahdu kuukaudessa eikä edes vuodessakaan.

– Tämä on pettymys, mutta toivon kaikkien seuran ympärillä säilyttävän luottamuksensa meihin ja tapaamme toimia, koska tämä ottaa aikansa.