Manchester United on näyttänyt alkukaudelta siltä kuin se olisi nähnyt lentävän hollantilaisen. Kansantarunhan mukaan tuon aavelaivan näkeminen ennustaa epäonnea.

Louis van Gaal, laivan kapteeni, uskoo kuitenkin edelleen, että joukkue voi seilata vielä turvallisesti satamaan, vaikka alkukausi onkin mennyt ulapalla. Lupaavan pre-seasonin jälkeen ManU ei ole vielä onnistunut avaamaan voittotiliään Valioliigassa.

Ja kaiken lisäksi viikolla MK Dons nöyryytti ManU:n kakkosnippua Englannin liigacupissa.

– Olen sanonut monta kertaa, että tarvitsen aikaa. Se vie aina kolme kuukautta. Pelaajat ovat tottuneet muiden filosofiaaan. Olemme ottaneet askelia prosessissamme, van Gaal arvioi The Guardianin mukaan.

– Ennen kuin aloitin sanoin antavani jokaiselle pelaajalle reilun mahdollisuuden ja niin olen tehnyt. Ja ne pelaajat, jotka eivät olleet Yhdysvalloissa, pelasivat MK Donsia vastaan, hollantilaisvalmentaja kertoi.

– En koskaan ajatellut, että olisi hyvä idea tulla tänne managerina ja sanoa: ”Haluan 11 uutta pelaajaa.”

Moni puhui ManU:n olevan kauden alla jopa mestarisuosikki – top 4 -sijoitus voisi olla kuitenkin realistisempi näkemys, ainakin tässä kohtaa.

– Rakennamme uutta joukkuetta, toivottavasti onnistumme. Toivon, että olemme neljän parhaan joukossa, koska Mestarien liiga sopii Unitedille. Ehkä siitä seuraava askel on olla mestari ja siitä taas seuraava olla Mestarien liigan voittaja.

– Tämä kuitenkin vie aikaa. Moni seura on taistellut vuosikaudet voittaakseen nämä asiat, eivätkä he ole koskaan onnistuneet, van Gaal muistutti.