Sami Hyypiän luotsaama Championship-seura Brighton eteni jatkoon Englannin Liigcupin 2. kierrokselta.

Joukkue sai tehdä täyden työn, kun sarjatasoa alempana pelaava Swindon kaatui vasta jatkoajan jälkeen 4-2-lukemin tiistai-iltana. Varsinainen peliaika päättyi 1-1-lukemiin.

Hyypiä antoi kunniaa sitkeälle vastukselle kamppailun tauottua.

– Tiesimme Swindonin olevan hyvä joukkue, mutta oli yllätys kuinka hyviä he tosiaan olivatkin. He esiintyivät vahvasti tänään ja tekivät ottelun meille vaikeaksi, Hyypiä kommentoi seuransa kotisivuilla.

– Aloitimme hyvin ja saimmekin sitä kautta avausmaalimme (10. minuutilla). Peli oli lopulta hankala, mutta annan kunniaa pelaajilleni heidän työmoraalistaan.

Jatkoajalle mentiin 1-1-lukemissa ja avausvartin aikana Brighton osui kahdesti 95. ja 100. minuuteilla, jälkimmäinen oli rankkari.

Jännitystä viime hetkiin saakka

Jännitys säilyi kuitenkin päätyyn asti, kun Swindon kavensi 112. minuutin kohdalla 2-3:een. 4-2-päätösosuma syntyi rankkarista viimeisellä minuutilla, ampujana Brightonin Jake Foster-Caskey, joka ampui myös voittomaaliksi jääneen rankkarin aiemmin.

– Olisimme ehkä voineet olla ammattimaisempia ja pitää lukemat 3-1:ssä eikä löysäillä ja antaa heille toista maalia ja mahdollisuutta. Siten olisimme välttäneet lopun hermoilun, mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

Voiton myötä Brighton seilaa kolmen ottelun voittoputkessa.

Liigacupin 2. kierroksen suurin pommi oli ManU:n putoaminen jatkosta alasarjalaista vastaan. ManU peluutti tosin ottelussa selvää kakkosmiehistöä, mutta kuitenkin. (uutinen).