Roman Eremenkon unelmasiirto eurooppalaiseen suurseuraan saattoi kaatua ”kirjoittamattomaan sääntöön”, sillä Huuhkaja-pelaaja purki sopimuksensa oma-aloitteisesti Rubin Kazanin kanssa.

Eremenko käytti FIFA:n sääntöjen 17. artiklaa, joka mahdollistaa tietyin ehdoin pelaajasopimuksen yksipuolisen purkamisen kolmen pelivuoden jälkeen. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Eremenko joutuisi maksamaan sanktiota pahvinsa rikkomisesta.

ProSportsManagementia edustava German Tkatshenko sanoi jo aiemmin Sport-Ekspressille, että isot seurat ovat keskenään sopineet, etteivät palkkaa pelaajaa ilman vanhan seuran suostumusta, mikäli kyseessä on 17. artiklaa käyttävä peluri.

Rubin Kazanin toimitusjohtaja Airat Karajev sanoi perjantaina samaa lehdistölle.

– Pelaaja voi käyttää tätä artiklaa, jossa hän aloittaa sopimuksen yksipuolisen purkamisen. Mutta haluan mainita faktan, että futismaailmassa on kirjoittamaton sääntö: seurat eivät juurikaan allekirjoita työsopimuksia pelaajille, jotka lähtevät aiemmasta seurasta tätä artiklaa hyödyntäen, Karajev paljastaa.

Eremenko yhdistettiin viimeisen vuoden aikana useissa huhuissa Italian suurseuroihin, kuten AC Milaniin, Inter Milaniin ja Napoliin. Herää siis aiheellinen kysymys: torppasiko ”kirjoittamaton sääntö” Roman Eremenkon unelmasiirron esimerkiksi Italiaan?

Moskovan TsSKA nappasi sopimuksettoman Eremenkon kuin kalan vedestä. TsSKA tarjosi Rubinille korvausta, mutta Rubin vei Eremenkon sopimuspurun FIFA:n käsiteltäväksi. TsSKA ei noudattanut ”kirjoittamatonta sääntöä”. Nyt TsSKA odottaa Eremenkon kanssa FIFA:n ratkaisua ja summaa, joka koituu pelaajan maksettavaksi. Käytännössä maksumiehen roolin ottaa TsSKA siirtohinnan muodossa. TsSKA halusi pelata venäläistä rulettia miljoonilla, mutta miten on italialaisten suurseurojen laita?